Kao gosti Medžlisa Islamske zajednice Sisak u Sisačko-moslavačkoj županiji boravili su čelnici jedinica lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, Općine Bužim i Grada Cazina, koji su se danas susreli i s čelnicima Županije.

Župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak u sjedištu Županije su 12. veljače primili načelnika Općine Bužim Zikriju Durakovića i gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića te predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Sisak.

Župan je pritom podsjetio kako je prošle godine imao priliku posjetiti Unsko – sanski kanton te se u Bihaću susresti i razgovarati o zajedničkim interesima i mogućoj suradnji s premijerom i predstavnicima Vlade. I ovaj je susret župan ocijenio kao izraz želje za suradnjom.

„Želim doista da se, nakon ovog sastanka i preko tema o kojima ćemo raspravljati, još bolje povežemo, Sisačko-moslavačka županija, poglavito jedinice lokalne samouprave koje se nalaze u pograničnom području. Vjerujem da ćemo na ovom sastanku puno toga zajednički zaključiti oko buduće suradnje. Zbog toga su sa mnom i moji najbliži suradnici, zamjenici i direktor Razvojne agencije SIMORA-e jer kroz upravo projekte možemo ostvariti najbolju suradnju, prije svega kulturnu i turističku, ali i gospodarsku te prometnu. Dvije države, Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju čitav niz otvorenih pitanja o kojima mi nećemo razgovarati, ali svakako nam je jako bitna prometna povezanost ove županije, Hrvatske, Unsko-sanskog kantona i  njegovih gradova i općina koje su i danas s nama“, kazao je Žinić.

VEZANE VIJESTI
Svečano obilježena 25. obljetnica VZG Petrinja

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević je ustvrdio kako su ova dva područja, Sisačko – moslavačka županija i područje iz kojeg oni dolaze, povezani dubokim povijesnim vezama, ali i ljudima.

„Tako da nas to jedno zajedničko nasljeđe veže, vežu nas i ljudi, geografski smo blizu, naslonjeni jedni na druge upućeni na komunikaciju i suradnju. Naš interes prije svega i jest da istražujemo mogućnost suradnje. Mislim da u suradnji trebamo tražiti koristi za naše zajednice i da iz toga se može izroditi samo dobro. Treba iskoristiti priliku da se bolje upoznamo i da na taj način dođemo do ideja što možemo učiniti za našu regionalnu i prekograničnu suradnju. Mi imao razvijeno i poduzetništvo i neke druge sektore i neke druge sektore i zasigurno će biti interesantno da u budućnost pokušamo povezati naše ljude i da ta suradnja ove županije i naših gradova bude prepoznatljiva među građanima, da jednostavno spajamo ljude“, kazao je Ogrešević.

VEZANE VIJESTI
Baćin - sjećanje na stradanje nevinih civila ovog dijela Pounja

Zadovoljstvo posjetom Sisku i Sisačko – moslavačkoj županiji izrazio je i načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković.

„Povijesno i tradicionalno ove naše regije se susreću i nadopunjuju jedna drugu. Mi smo tu, jedni pored drugih i živimo vjekovima. U budućnosti bi to trebalo biti na isti način, da jedni od drugih imamo koristi, steknemo iskustva, unaprijedimo našu suradnju jer to u konačnici može donijeti samo dobro, kako našem stanovništvu, tako vjerujem i vašim građanima. Mi smo tu u prvom posjetu, nadamo se uskoro i vašem uzvratnom posjetu. Vrijeme je pred nama i na nama je da u ovoj i narednim godinama na najbolji mogući način iskoristimo mogućnosti suradnje i pridonesemo uspjehu obje naše regije na zadovoljstvo naših stanovnika“, istaknuo je Duraković.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Predsjednica nazočila Danu hrvatskih branitelja, najavila i autocestu do Siska

Razmijenivši prigodne darove, svi su izrazili uvjerenje kako sve neće ostati samo na ovom susretu već da će uspjeti ostvariti i konkretniju suradnju na dobrobit svojih stanovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here