Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Sisak, Gradom Novskom i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organizirala je 3. prosinca radionice za poljoprivrednike.

Kako je pojasnio direktor Razvojne agencije SIMORA-e Mario Čelan, radionice u Sisku i Novskoj organizirane su s ciljem predstavljanja financijskih instrumenata Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.: Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj, Pojedinačno jamstvo za ruralni razvoj i Investicijski krediti za ruralni razvoj.

VEZANE VIJESTI
Poljoprivrednicima dodatnih 3,2 milijuna kuna bespovratnih potpora!

„Pokušali smo napraviti jednu suradnju s HAMAG BICRO-om tako da oni dođu ovdje, na teren i da iz prve ruke predstave našim poljoprivrednicima nove financijske instrumente koji mogu pomoći našoj poljoprivredi sa znatno jeftinijim kreditima nego što je to dosad bio slučaj. Danas su ovdje u Sisku i u Novskoj. Poljoprivrednici će imati priliku u osobnom kontaktu dobiti konkretne informacije, odgovore i detalje, saznati sve informacije koje su im najviše potrebe. Znamo da mnogi poljoprivrednici ne zadovoljavaju sve kriterije i uvjete natječaja koji su sada trenutno u mjerama Ruralnog razvoja. Neki su preveliki, neki premali, neki ne posluju godinu dana… Puno je kriterija koje moraju zadovoljiti, a, u nekom trenutku, oni to ne uspijevaju. Sada im je omogućeno kreditiranje po povoljnijim uvjetima s 0,5 posto kamata. Postoje mikro, mali i infrastrukturnih krediti, odnosno krediti s 0,5 posto kamata i to mikro zajmovi do 25 tisuća eura, mali zajmovi do 50 tisuća eura i investicijski krediti do milijun eura“, kazao je Čelan.

VEZANE VIJESTI
Zaživio projekt Sisačko-moslavačka županija – središte gaming industrije

Poljoprivrednici na ovaj način dobivaju sve potrebne informacije za apliciranje na natječaje, a SIMORA im stoji na raspolaganju za pripremu poslovnog plana i svu drugu pomoć, zaključio je Čelan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here