Poziv vinarima: besplatno sudjelovanje na Reviji vina

404

Ovogodišnja, druga po redu Revija najboljih vina Zagrebačke županije, održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb (Ulica Izidora Kršnjavog 1, Zagreb) od 13:00 do 19:00 sati.

Prilika je to da se najbolji vinari s područja Zagrebačke županije okupe na jednom mjestu te predstave enolozima, ugostiteljima, hotelijerima, turističkim djelatnicima i ljubiteljima vina svojim kvalitetnim vinima te na taj način promoviraju „zeleni zagrebački prsten“ kao iznimnu, vinorodnu regiju.

Iz tog razloga, Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane vinare sa svog područja da se prijave na sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji. Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni obrazac te ga poslati na e-mail adresu: [email protected] najkasnije do 8. ožujka 2019. godine.

Svima koji se prijave Zagrebačka županija, kao organizator 2. Revije najboljih vina Zagrebačke županije, osigurava izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje. Vinari se pritom obvezuju da će prezentirati i promovirati isključivo svoja vina koja su proizvedena na području Zagrebačke županije i koja se nalaze u prometu u vinskoj butelji (0,75 litara ili manjoj).

Osim kušanja vrhunskih vina i njihovog sljubljivanja s domaćim sirevima proizvedenima na Cesti sira zagrebačke regije i suhomesnatim proizvodima, robnim markama Zagrebačke županije, za sve posjetitelje Revije vina bit će organizirane i tematske radionice te vođene degustacije vina.

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice te projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.

Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime