Poznat prvi pokajnik u Aferi Janaf?

Predsjednik Uprave komunalne tvrtke VG Vodoopskrba iz Velike Gorice, Tomislav Jelisavac, prokazao je gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića

1410
Grad Velika Gorica

Predsjednik Uprave komunalne tvrtke VG Vodoopskrba iz Velike Gorice, Tomislav Jelisavac, prokazao je gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića u tzv. aferi Janaf pa je pušten iz Remetinca i to na zahtjev Uskoka, piše u srijedu Jutarnji list.

To se, kako neslužbeno doznaje dnevnik, dogodilo nakon što je Jelisavac zatražio da iznese dopunu obrane te je dao višesatni iskaz u Uskoku.

Prevedeno, izvjesno je da je Jelisavac u bitnim dijelovima priznao djelo za koje ga se tereti pa više nije bilo potrebe da bude u istražnom zatvoru.

Usto, može se zaključiti da priznajući djelo nije teretio samo sebe, nego i ostale osumnjičenike obuhvaćene tom točkom optužbe pa tako i velikogoričkoga gradonačelnika Dražena Barišića i poduzetnika Krešu Peteka, kao i dvije suosumnjičenice.

Istražni zatvor Jelisavcu, kao i ostalim osumnjičenicima, među kojima su poduzetnik Petek, bivši direktor Janafa Dragan Kovačević te gradonačelnici Barišić i Vinko Grgić, prema prijedlogu Uskoka bio je određen na mjesec dana. Ali, Uskok može, s obzirom na to da je predložio istražni zatvor, zatražiti i njegovo ukidanje, što je u ponedjeljak i učinjeno.

Jelisavac je snimljen u desecima razgovora i s Petekom i drugim osumnjičenicima. Tereti ga se da je uz Barišića, Petekovu savjetnicu Mirjanu Prodan te Katarinu Gašparac, voditeljicu projekata EU u velikogoričkoj Vodoopskrbi, Peteku sređivao posao rekonstrukcije pročišćivača otpadnih voda u iznosu od oko 97 milijuna kuna.

Portal Telegram, pak, navodi da bi u srijedu na slobodu mogla izaći i Katarina Gašparac, koja je također priznala krivnju, što se navodno sprema učiniti još šest članova korupcijske hobotnice osumnjičenog poduzetnika Kreše Peteka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here