Pred nama je Cvjetna nedjelja

401

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misno slavlje, na Cvjetnicu 29. ožujka u 10 sati, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku. Slavlju će prethodit blagoslov grančica pred Katedralom te procesija. Za vrijeme misnog slavlja katedralni zbor Svete Cecilije pjevat će muku Gospodina našega Isusa Krista.

Scenski prikaz Kristove muke pod nazivom „Pasija – Put ljubavi“ tradicionalno će i ove godine, na Cvjetnicu u nedjelju 24. ožujka, izvesti župljani župe Osekovo. U prikazu sudjeluje više od stotinu glumaca, a započinje u 18 sati ispred župne crkve Sv. Ane.

VEZANE VIJESTI
Obnovljena županijska cesta u Donjoj Gračenici i Osekovu

Tradicionalni uskrsni ručak i susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održat će se u utorak 1. travnja u 12 sati u prostorima Caritasove pučke kuhinje u Sisku.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misna slavlja i obrede Velikog tjedna, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, prema sljedećem rasporedu:

na Veliku srijedu, 1. travnja u 18 sati pjevanu Večernju, Službu čitanja i Lamentacije; na Veliki četvrtak, 2. travnja u 10 sati misu posveta ulja, u 19 sati misu Večere Gospodnje; na Veliki petak, 3. travnja u 18 sati, obrede Muke Gospodnje; na Veliku subotu, 4. travnja u 20 sati, vazmeno bdjenje za vrijeme kojega će biskup Košić podijeliti sakramenta kršćanske inicijacije odraslim osobama; na Uskrs, nedjelju uskrsnuća Gospodinova, 5. travnja u 10 sati, svečano misno slavlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here