Predao policiji cijeli arsenal oružja

Građanin policiji u Kutini predao veliku količinu oružja i streljiva

928
Foto: ilustracija

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvjestila je o dragovoljnoj predaji ubojitih sredstava i streljiva. 

Naime, građanin je policiji u Kutini dragovoljno predao spremnik za automatsku pušku, upaljač protutenkovske mine, dva upaljača ručne bombe, 11 upaljača protupješadijske mine, tri pojačnika trzaja za pušku, pribor za čišćenje oružja i 118 komada raznog puščanog streljiva.

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Iz policije podsjećaju

Još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

VEZANE VIJESTI
46-godišnji muškarac krao i trošio tuđi novac, policija ga uhvatila

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here