Predsjednica na tri dana premjestila Ured u Zagrebačku županiju

880
Nakon posjeta i obilaska devetnaest hrvatskih županija tijekom protekle četiri godine, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Zagrebačkoj županiji.

U sjedištu Županije predsjednica Grabar-Kitarović održala je sastanak sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela te saborskim zastupnicima.

“Tijekom ovog posjeta želimo Vam predstaviti svoje gospodarstvo, poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike, kulturu i kulturno-umjetnička društva, športske udruge te svoje žitelje na koje smo posebno ponosni, a koji će Vas s osmijehom dočekati u svakome mjestu!”, poručio je domaćin, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić poželjevši dobrodošlicu Predsjednici.

U nastavku posjeta Zagrebačkoj županiji, Predsjednica se susrela s građanima u zaprešićkim Novim Dvorima, a potom i s gradonačelnicima te načelnicima općina iz tog područja, istaknuvši hrvatsko zajedništvo ključnim u ostvarenju strateških nacionalnih ciljeva.

“Uspjesi su dobri tamo gdje postoji vizija razvoja, života i gdje se gradi zajedništvo”, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović okupljenim građanima. Dodala je kako je političko nadmetanje uvijek dobrodošlo i potrebno za razvoj demokratskog društva, no za uspjeh u razvoju i rješavanju bitnih životnih pitanja ključno je zajedništvo u ostvarivanju strateških ciljeva.

Naglasila je kako Zaprešić čuva uspomenu na bana Josipa Jelačića, da izgrađuje identitet na ostavštini jedne od najvažnijih osoba u hrvatskoj povijesti.

“Imamo sjajne ljude, prekrasnu zemlju i sve druge preduvjete za uspjeh što Zaprešić najbolje pokazuje”, kazala je. Dodala je kako se vidi da se Zagrebačka županija dobro razvija kao “zeleni prsten Zagreba”, ali da ima i dijelova koji pate od problema nenaseljenosti i iseljavanja, koji se osjećaju i u drugim ruralnim dijelovima Hrvatske.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako će se u tri dana, koliko će biti u Zagrebačkoj županiji, otvoriti mnoge važne teme te se uvjeriti u potencijal razvoja županije.

U Vršilnici Novih dvora u Zaprešiću Predsjednica je održala sastanak s gradonačelnicima gradova Zaprešića, Samobora, Svete Nedjelje te načelnicima općina Stupnik, Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća.

Nakon obilaska proizvodnog pogona tvrtke „Roca Croatia“ d.d., predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Kuglački klub Zaprešić, Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor te obišla dvorac Lužnica.

Prvi dan svog boravka u Zagrebačkoj županiji predsjednica je završila posjetom učenika Osnovne škole „Pavao Belas“ u općini Brdovec gdje je, zajedno s djecom, čitala ulomke iz romana „U registraturi“ Ante Kovačića te obilaskom Srednje strukovne škole u Samoboru.

[srizonfbalbum id=2420]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime