Predsjednica odlikovala najredovitije darivatelje krvi

549

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2017. godini, a u povodu nedavnog obilježavanja Dana darivatelja krvi Republike Hrvatske.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman doprinos u humanitarnom djelovanju prije, za vrijeme i nakon Domovinskog rata, promicanje moralnih društvenih vrednota te izgradnju i razvitak odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama, odlikovan je prim. Josip Jelić, a Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za osobite zasluge u humanitarnom radu i djelovanju te promicanju moralnih i društvenih vrednota, gospodin Robert Markt.

VEZANE VIJESTI
Prvi radni dan predsjednice u Sisačko-moslavačkoj županiji

Za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske 137 dobrovoljnih darivatelja krvi, među kojima i Velikogoričanin Željko Jurić, inače član Odbora Crvenog križa Velika Gorica.


Uručujući odlikovanja Predsjednica Republike zahvalila je Crvenom križu što je ovu godinu posvetio skrbi za starije stanovnike te one slabijeg imovinskog stanja koji su često daleko od gradova s organiziranim sustavom socijalne skrbi. „Time se u potpunosti ostvaruje krilatica Crvenog križa ‘Mi vidimo ljude’ koja bi trebala biti krilatica svakog društva koje humano promišlja svoju budućnost“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović dodavši kako je briga za najranjivije briga za stvaranje snažnog društva u kojem se građani osjećaju sigurno, zbrinuto bez obzira na svoje imovinsko stanje.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Osnovana Služba za nužnu pomoć

„Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva“, kazala je Predsjednica.

Čestitavši odlikovanima, predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je nadu kako će oni biti nadahnuće i drugima, posebno mladima kako bi se tradicija darivanja krvi jednakom dinamikom nastavila u našoj Domovini.

VEZANE VIJESTI
DARIVANJE KRVI-TRANSFUZIJA LJUBAVI Akcija darivanja krvi u Velikoj Gorici

Izvor: Ured Predsjednice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here