Predsjednica u Popovači, Kutini, Novskoj, Lipovljanima, Jasenovcu i Hrvatskoj Dubici

Drugi dan izmještanja Ureda predsjednice RH u Sisačko - moslavačku županiju

847

Drugog dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Popovači Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje je, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitala ulomke iz knjige „Božićna bajka“ Nade Iveljić. U Osekovu, mjestu u općini Popovača, predsjednica je obišla Moslavačku etnosobu KUD-a Stjepan Šajnović. Društvu, koje danas ima stotinjak članova različite životne dobi, cilj je očuvanje kulturne baštine od zaborava te podučavanje što više mladih izradi narodnih nošnji i starim zanatima.

Prilikom boravka u Kutini Predsjednica je održala radni sastanak s vodstvom Grada te posjetila tvrtku Petrokemija.

“Moram čestitati Upravi i svima koji su sudjelovali u procesu dokapitalizacije. U većinsko vlasništvo ušli su Prvo plinarsko društvo i INA i nadam se da će nastaviti ulagati u Petrokemiju, ne samo financijska sredstva, kako bi se ostvarili planovi, prije svega širenje postrojenja i širenje na nova tržišta”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović nakon sastanka. Naglasila je i kako je Petrokemija iznimno bitna za gospodarstvo Županije, ali i cijele države.

Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirali su predsjednici rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani. Nastavno-pokusni šumski objekt Lipovljani nalazi se na području šuma srednje Posavine, u neposrednoj blizini naselja Lipovljani, 100 kilometara istočno od Zagreba, s južne i sjeverne strane autoceste Zagreb-Lipovac.

U Novskoj je predsjednica Grabar-Kitarović obišla tvrtku MMM Vukelić  te Poduzetnički inkubator PISMO. Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO Novska“ ima cilj razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području grada Novske, odnosno Sisačko-moslavačke županije. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem osnivanja poduzetničkog inkubatora kroz uređenje i opremanje poduzetničke infrastrukture te stvaranja povoljne poduzetničke klime poticanjem razvoja startup-ova, jačanjem postojećih poduzetnika i jačanjem poduzetničkih potpornih institucija.

Polaganjem cvijeća na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, predsjednica je započela posjet općini Jasenovac, a u Pučkom domu susrela se s građanima ove općine. Drugi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji Predsjednica je završila u mjestu Baćin u općini Hrvatskoj Dubici davanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu te susretom s članovima obitelji stradalih.

Izvor i foto: www.predsjednica.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime