Predstavljena Volonterska politika grada Siska

883

Sa svrhom izrade lokalnih instrumenata za promoviranje, razvoj i zagovaranje volonterstva kao pozitivne vrijednosti koja doprinosi razvoju lokalne zajednice, radna skupina sastavljena od 20 udruga i institucija sa sisačkog područja izradila je Prijedlog Volonterske politike grada Siska. O ovom prijedlogu danas je u Sisku održana javna rasprava kao dio aktivnosti projekta Volonterska mreža grada Siska kojeg provodi ALD Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom i tamošnjim Domom za starije i nemoćne osobe, a financiraju ga Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Sisak. Proces izrade Volonterske politike inicirala je sisačka Agencija lokalne demokracije kao dio programa Volonterskog centra koji djeluje pri ALD-u od 2011.godine napomenula je predsjednica Paula Raužan ističući koje su osnovne značajke ovog dokumenta…

TON 

A da ovo ne bi postao još samo jedan dokument u nizu, Raužan dodaje kako je napravljen i prijedlog praćenja provedbe Volonterske politike grada Siska. Tako je u planu i formiranje radne skupina od 7 članova koja će, osim praćenja provedbe politike, izraditi i strategiju koja bi također trebala doprinijeti još većem razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici.
Tijekom rasprave predstavio se i regionalni program podrške organizacija civilnog društva E-misija koji ima za cilj poticanje aktivnosti aktivnog uključivanja građana u procese planiranja zajednice i donošenje odluka, a PRONI Sisak je predstavio proces izrade Gradskog programa djelovanja za mlade koji naglasak stavlja i na volontiranje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime