Turistička zajednica Zagrebačke županije danas je predstavila mobilnu biciklističku aplikaciju „ZG bike“ i projekt mreže aplikacija „Vision one“ kojima će dodatno obogatiti turističku, gastronomsku i kulturnu ponudu Zagrebačke županije.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako je uz primorski, bitno razvijati i kontinentalni turizam jer on ima sve preduvjete da „živi“ 365 dana u godini. „Ove obje aplikacije pridonijet će da turistički rezultati Zagrebačke županije budu još bolji i posve sam siguran da će inovativnost i napredne mogućnosti koje one nude naići na oduševljenje mnogih korisnika koji će se ubuduće lakše snalaziti u raskošnoj ponudi Zagrebačke županije“, rekao je župan Kožić. Dodao je kako Zagrebačka županija kada je u pitanju turizam ima veliki potencijal za razvoj zdravstvenog turizma. Naime, u Ivanić-Gradu se nalazi Specijalna bolnica Naftalan, jedinstvena bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu. „U tijeku je dogradnja i obnova bolnice ukupne vrijednosti 43 milijuna kuna i već početkom 2019. godine bolnica će dočekati goste u novom ruhu, obogaćena dodatnim sadržajima“, istaknuo je župan Kožić.

Turistička zajednica Zagrebačke županije iznimnu pažnju posvećuje razvoju cikloturizma na području Zagrebačke županije i do sada je izdala 13 karata biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 1.317 kilometara.

VEZANE VIJESTI
U Jaski otvorena izložba „Šumsko carstvo“

„Cikloturizam je jedna od najperspektivnijih grana turizma i predviđa se da će u narednim godinama bilježiti rast od 10%. U Europi ima oko 60 milijuna aktivnih biciklista i taj potencijal moramo iskoristiti. Pritom će važnu uloga imati turističke zajednice naših gradova jer je na njima da organiziraju događaje na temu cikloturizma i pojačaju turističku ponudu na svojem području“, istaknula je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Aplikaciju „ZG bike“ možete skinuti putem Google playa ovdje ili App Storea ovdje.

U sklopu biciklističke aplikacije Zagrebačke županije „ZG bike“ nalaze se tri cikloturističke rute i to Savska ruta, Ruta slapova i Zagrebačka ruta. Sve one detaljno su opisane na aplikaciji, zajedno su dugačke 176,44 kilometara. Uz svaku biciklističku rutu na aplikaciji, korisnici mogu vidjeti i ponudu smještaja, restorana te atrakcija koje se nalaze na tom području. Aplikaciju je predstavio autor ruta Dražen Breitenfeld.

„Biciklisti žele biti sigurni na ruti, imati sve informacije o popratnim sadržajima uz rutu i uživati u vožnji bez straha da će se izgubiti. Uz pomoć ove aplikacije oni mogu kreirati svoju vlastitu rutu i pritom nesmetano istražiti njene ljepote“, istaknuo je Breitenfeld.

VEZANE VIJESTI
2,3 milijuna kuna za PZ Zagrebački voćnjaci

Zagrebačka županija među prvima se uključila projektu stvaranja mobilne aplikacije „Vision one“. Riječ je o aplikaciji koja, u suradnji s gradovima i turističkim zajednicama, umrežava sve dionike u turizmu kontinentalne Hrvatske te promovira njihove proizvode i usluge. Korisnik putem aplikacije može pronaći raznoliku ponudu određenog područja i povezati se sa željenim subjektima. Aplikacija sadrži vijesti, manifestacije, smještaj, gastro i turističku ponudu, znamenitosti, suvenirnice, brošure, galeriju, kontakte, društvene mreže i poveznice na određeni proizvod ili uslugu, a do sada aplikaciji je pristupilo 8 županija. Aplikaciju je prezentirao Danijel Botić iz tvrtke Vision team.

Naime, Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u razvoj cikloturizma na svojem području. U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije postavljene su servisne stanice za bicikle u svih 9 gradova županije te u općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec. Također, Županija je uključena u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara, a od prošle godine kroz Zagrebačku županiju moguće je proći i virtualno uz pomoć Digitalnog interaktivnog prikaza Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here