VIDEO – Predstavljeni projekti vezani za petrinjsko Sajmište

757

Sljedeće godine bi trebali početi radovi na rekonstrukciji i obnovi poznatog petrinjskog stambenog naselja Sajmište. Uz taj projekt, planirana je i izgradnja Multifunkcionalnog igrališta te Zelenih vrtova. O svemu navedenom danas je bilo riječi na terenskoj tiskovnoj konferenciji.

Bitno je da nam grad postaje ljepši i bolji, a one prostore koji su neuredni i devastirani želimo kroz projekte urediti i obnoviti. Jedan od takvih projekata je i rekonstrukcija petrinjskog stambenog naselja Sajmište, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prilikom obilaska ovog naselja. Projekt je vrijedan 6 milijuna i 700 tisuća kuna, a za njega je ishodovana lokacijska i građevinska dozvola.

Ono što nas muči jest željena izgradnja Multifunkcionalnog igrališta. S tim projektom smo pokušali aplicirati putem prekogranične suradnje s Velikom Kladušom. Nismo uspjeli, a država ovdje predstavlja najveći problem kada su u pitanju imovinsko pravni odnosi, naglasio je Dumbović.

Pokraj Sajmišta Grad Petrinja želi urediti i Zelene vrtove. Projekt je vrijedan milijun i 500 tisuća kuna.

Inače, netom prije obilaska Sajmišta, gradonačelnik se susreo i sa djelatnicima javnih radova.

Dumbović je za kraj zamolio i sve građane da se uključe u realizaciju idejnih projekata, jer, kako je rekao, samo svi zajedno Petrinju možemo učiniti ljepšim i boljim mjestom za kvalitetan život.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here