Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca starih 28 i 57 godina te 37-godišnjom ženom utvrđeno je da su na štetu više osoba s područja cijele Hrvatske počinili prijevaru preko interneta.

Njih se, naime, sumnjiči da su tijekom rujna i listopada 2013. godine u internetskom oglasniku objavili oglas, kojim su nudili na prodaju odjeću i obuću renomiranih brendova, svjesni da nikakve predmete ne prodaju, već da su oglas objavili isključivo radi prijevare osoba koje su se na njega javljale i obavljale uplate na tekući račun 57-godišnjaka.

Na opisani način su lažnim prikazivanjem činjenica prevarili 86 osoba i ostvarili nepripadajuću imovinsku korist u ukupnom iznosu od 38.014 kuna. Sve troje kazneno su prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Čuvajte se prevaranata!

Za prijevaru je značajno da počinitelj postupa s namjerom da sebi ili drugome pribavi imovinsku korist, dovede nekog u zabludu lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica ili da ga održava u toj zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini. Osim osnovnog kaznenog djela prijevare, postoje i drugi oblici kao što su: „lanci sreće“, računalne prijevare, prijevare kod kojih se ne stječe imovinska korist već se samo radi šteta drugome i slično.

Više o modalitetima prijevara možete pročitati OVDJE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime