Preminuo Rajko Dujmić

2097
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon što je prije nekoliko dana teško stradao u prometnoj nesreći, skladatelj i nekadašnji predvodnik Novih fosila Rajko Dujmić danas je podlegao ozljedama i preminuo.

Podsjetimo, Dujmić je u srijedu 29. srpnja oko 17.15 sati VW Tiguanom sletio s ceste na području Ravne Gore i završio na strmini provalije duboke 11 metara. Prilikom slijetanja ispao je iz automobila i zadobio teške ozljede glave te je smješten u bolnicu na Sušaku na odjelu intenzivne njege.

Nakon više dana provedenih u induciranoj komi, skladatelj i nekadašnji predvodnik Novih fosila Rajko Dujmić napustio nas je u 66. godini života.

Iz života Rajka Dujmića

Rajko Dujmić rođen je u Zagrebu, 7. kolovoza 1954. godine. U Zagrebu je završio srednju glazbenu školu na smjeru violina, nakon čega je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima “Grupa Marina Škrgatića”, “Crno bijeli”, “Klan” i “Zlatni akordi”. Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani.

Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča Budi uvijek blizu iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila poput:

  • “Plava košulja”
  • “Tonka”
  • “Ključ je ispod otirača”

Svoj prvi i jedini solo album “Nizvodno od raja” objavio je 1993. godine. 2009. godine izdana je Gold Collection s njegovim najboljim pjesmama koje je pisao za druge izvođače i od Novih fosila. Dobitnik je Porina za životno djelo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here