VIDEO – Preseljenje Školske ambulante u prostor na Rukometnom igralištu u Petrinji

993

Današnjim svečanim potpisivanjem ugovora između Grada Petrinje i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i službeno je počelo preseljenje Službe za školsku i sveučilišnu medicinu iz petrinjske bolnice u prostor u centru grada, na Rukometnom igralištu.

Grad Petrinja donio je odluku o ustupanju prostora na Rukometnom igralištu u Petrinji Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije za preseljenje Službe za školsku i sveučilišnu medicinu. Ambulanta za školsku medicinu trenutno je stacionirana u petrinjskoj bolnici, a kako oni najmlađi ne bi trebali do nje pješačiti oko 3 kilometra, od sada će se ona nalaziti u strogom centru grada, a svečanim potpisivanjem ugovora između Grada Petrinje i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i službeno je počelo njeno preseljenje.

Djeca su nam najbitnija, rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ dr. Inoslav Brkić zahvalio je Gradu Petrinji na ustupanju prostora.

Ovo je samo nastavak aktivnosti temeljenih na zdravstvu kao strateškom interesu razvoja Grada Petrinje, istaknula je prim. dr. Marina Kovač, koordinatorica za zdravstvene projekte u Gradu. Petrinjska kuća zdravlja do sada je napravila niz zdravstvenih i preventivnih akcija, a u prostoru na Rukometnom igralištu već uspješno radi Ambulanta za psihotraumu. Brinemo, dakle, o hrvatskim braniteljima, o starijima i nemoćnima te o djeci, kaže Kovač.

Školska ambulanta u središtu grada, na Rukometnom igralištu, tako će postati pristupačnija za oko četiri tisuće učenika i studenata te će uvelike poboljšati zdravstveni standard Grada Petrinje, što je svima zajednički cilj.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime