Prešli smo 42 km do Marije Bistrice: od početka do kraja, donosimo vam VELIKU FOTO GALERIJU

5161

28. zahvalno pješačko hodočašće vjernika Majci Božjoj Bistričkoj započelo je u 5 ujutro ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Naime, prije 28 godina ondašnji je župnik velikogoričke župe Navještenja monsinjor Josip Frkin 3. rujna 1991. dao zavjet Mariji da ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja, vjernici će hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj i natrag.

Zavjet je dan u najvećoj molitvenoj skupini kakvih je u ratno vrijeme bilo u Velikoj Gorici nekoliko, a okupljale su se od početka rata oko krajputaša, križnih drva ili kapelica na različitim mjestima u župi moliti krunicu s nakanom za mir i slobodnu Domovinu.

VEZANE VIJESTI
Gorički vatrogasci bez mira na Uskrs

Vjernici su na hodočašću prošli mjestima: Velika Gorica, Rakarje, Kobilić te Šćitarjevo u kojem se ulazi na autoput prema Varaždinu do Soblinca gdje su vjernici napravili pauzu kod župne crkve.

Hodočašće se nastavilo preko Prepuštovca do Kašine, te od Kašine preko Laza do Marije Bistrice u koju su hodočasnici stigli oko 15 sati. Nakon čega je održana hodočasnička procesija i ulazak u svetište, a euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak u koncelebraciji s velikogoričkim svećenicima.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Petek na Gorice u doba korone, apel na građane: Ostanite doma

Vjernici Velike Gorice hodočastili su po 28. put 42 km od Velike Gorice do Marije Bistrice i zahvalili Gospi na darovima koje im je pružila.

Stoga i kažemo da su vjernici zahvalili Gospi što je svojim zagovorom očuvala grad od ratnih razaranja u Domovinskom ratu, moleći Marijin zagovor za Domovinu, za obitelji, roditelje i djecu, starce, djedove i bake, mladiće i djevojke, napredak u miru i zajedništvu, u ljubavi prema Bogu i bližnjemu, otvorenost srca i uma i novi govor u ovom svijetu kako bi vrijedne ruke stavili, uz Božju pomoć, na raspolaganje, dobrobit i rast Crkve i Domovine kako bi u Hrvatskoj, prema riječima proroka Izaije, došlo vrijeme “kad će procvjetati pustinja”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here