U sklopu programa „Prevencijom do zdravlja“ na petrinjskoj Gradskoj tržnici 4. je kolovoza održana javnozdravstvena akcija koju je organizirala Petrinjska kuća zdravlja.

Posjetitelji tržnice su, u sklopu akcije, imali priliku besplatno izmjeriti krvi tlak i šećer u krvi, a preventivne preglede obavljale su Blanka Jurišić Grahovac, dr.med.i Iva Marijašević, prvostupnica sestrinstva. Osim besplatnog mjerenja, dobili su i preporuke vezane uz pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost  koje uvelike pridonose prevenciji.

Akciju je podržao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je poručio kako zdravlje svima mora biti dostupno, a upravo ga akcije poput ove čine takvim.

„Uvijek se bojimo doktora, razmišljamo kada otići na kontrolu i stalno odgađamo te stvari. Međutim, bolest ne pita, ona dolazi i kuca na vrata svima nama. Često mislimo da neće nas, ali nažalost hoće. Zato trebamo imati prevenciju, zato je dobro senzibilizirati javnost, sve ljude koji žele pratiti svoje zdravlje i voditi računa o njemu. Kada to radi naša Petrinjska kuća zdravlja sa svojim timom, to je onda posebno. Zahvaljujem se svima koji su se danas odazvali na ovu akciju. Kroz Petrinjsku kuću zdravlja, nekoliko posljednjih godina aktivno sudjelujemo u skrbi za zdravlje naših građana, kroz ovakve akcije, različite edukacije, obilježavamo i Tjedan zdravlja, surađujemo s različitim udrugama i što je najvažnije, povlačimo sredstva iz državnog proračuna i EU fondova“,  rekao je Dumbović.

Dodajmo kako program „Prevencijom do zdravlja“ provodi Petrinjska kuća zdravlja, a financira ga Grad Petrinja, a osim javnozdravstvenih akcija u sklopu ovog programa organiziraju razna predavanja, radionice te obilaske korisnika.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime