Prijatelji životinja kazneno prijavili nogometaša koji je “napucao” kokoš

Prijatelji životinja oštro osuđuju nesportsko ponašanje nogometaša

1451

Udruga kazneno prijavljuje nogometaša zbog namjernog zlostavljanja i ubijanja životinje.

Udruga Prijatelji životinja zgrožena je, kažu, nesportskim ponašanjem nogometaša Ivana G. koji je tijekom utakmice u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke namjerno ubio kokoš.

Naime, mladić se zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i bacio u zrak. Ponašanje nogometaša sankcionirao je crvenim kartonom suca, no razočaravajuće je, kažu, što su iz njegova kluba izjavili da ga neće kazniti.

„Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji koja je umrla smrskanih kostiju i u bolovima te ćemo protiv njega podnijeti prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Za onoga tko životinju usmrti ili ju teško zlostavlja, izlaže ju patnjama i nanosi joj bol propisana je kazna zatvora do godinu dana. Nogometaš je prekršio i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu sankcionira novčanom kaznom”, navode Prijatelji životinja. Ističu da je sankcioniranje zlostavljača važno i zbog poruke koju sportaši i javne osobe šalju kada zlostavljanje životinja opravdavaju tobožnjom slučajnošću, „žarom borbe”, nervozom zbog rezultata na utakmici i sličnim floskulama. „Na teren je moglo istrčati i malo dijete. Bi li i tada za njega bilo opravdano zatrčati se i opaliti dijete nogom? Za iživljavanje nad slabijima i za zlostavljačko ponašanje nikada nema opravdanja, a zakon ne radi razliku između kokoši, psa ili bilo koje druge životinje. Nikakva isprika nije dovoljna jer ne poništava čin zlostavljanja i ubijanja kokoši. Njegove riječi govore jedno, a snimka događaja nešto posve drugo!”, poručuju iz Udruge.

VEZANE VIJESTI
Zbog skupih košarica mnoge obitelji neće provesti tradicionalan Uskrs

Dodaju da pohvaljuju suca utakmice koji je primjereno kaznio nogometaša crvenim kartonom, no potpuni izostanak iz njegova kluba bilo kakve osude nasilnog čina nogometaša smatraju neprihvatljivim i nesportskim postupanjem. Kažu da bi ovakvo primitivno ponašanje u nekoj drugoj, uređenoj državi itekako bilo i sankcionirano i javno osuđeno, a klub bi ga izbacio iz svojih redova, kao što je to npr. 2013. godine učinio argentinski nogometni klub CS Bella Vista nakon što je njihov igrač zgrabio za vrat i svom snagom bacio na ogradu izgubljenoga psa koji je utrčao na teren tijekom utakmice. Iz kluba su tada izjavili da njihov klub „ne može zaštititi ljudsku i sportsku sliku Josea Antonia Jimeneza, koja je oštećena njegovim neshvatljivim ponašanjem”.

VEZANE VIJESTI
Na gruntu: bantam kokoš
Privatni facebook album I.G.

Mladić je pak poručio kako se vlasnicima kokoši ispričao pismom te kako i sam ima kućne ljubimce o kojima skrbi. Vlasnicima je kupio i drugu kokoš.

“Vjerujte mi, nije bilo namjerno, rezultat je u tome trenutku bio osjetljiv (2:1), osjećala se nervoza među igračima”, rekao je mladi nogometaš pojašnjavajući kako im kokoši stalno ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati: “Malo sam potrčao prema njima kako bih ih rastjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio”.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Pas se umiješao u vječno pitanje - što je bilo prvo: kokoš ili jaje!

Iz Kluba su poručili kako nogometaša neće sankcionirati.

Loading...

2 KOMENTARI

  1. Osnovat ću udrugu za zaštitu od povampirenih udruga. Pa to su potpuni luđaci koje treba trpati u ustanove, ustvari treba im vratiti njihovog omilkenog vođu Tita pa neka ih on!

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here