Prijem ravnatelja društava Crvenog križa s područja SMŽ

147

Crveni križ je humanitarna organizacija od velikog značaja u društvu, a posebno je to došlo do izražaja prošle godine tijekom velikih poplava, rečeno je danas na prijemu županijskim čelnika za ravnatelje društava Crvenog križa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je organiziran u povodu Tjedna Hrvatskog Crvenog križa.
Tjedan Crvenog križa započeo je obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi, podsjetio je predsjednik Društva Crvenog križa SMŽ Zoran Pripić. Prpić je istaknuo kako se Tjedan Crvenog križa obilježava različitim aktivnostima sve do 15. svibnja, a obilježavaju ga i društva s područja Sisačko-moslavačke županije, njih ukupno 9 koja djeluju kao gradska ili općinska društva. Dodao je kao se ove godine obilježava i 50 godina od usvajanja temeljnih načela pokreta Crvenog križa kojima se, u svojim aktivnostima, rukovode sva društva…

VEZANE VIJESTI
U Glini proslavljena 24. obljetnica pobjede OS RH i predaje 21. kordunskog korpusa

TON 

Župan Ivo Žinić istaknuo je kako je Crveni križ humanitarna organizacija od velikog značaja za društvo…

TON 

Župan se zahvalio ravnateljima društva na velikom doprinosu koji su dali u prošlogodišnjim poplavama koje su zahvatile područje čitave županije te naglasio kako će i u daljnjem radu imati pomoć i potporu županije u materijalnim dobrima, ali i ljudskim potencijalima. Na kraju prijema razmijenili su poklone, župan je ravnateljima darovao monografiju SMŽ Zeleno-plava zipka Hrvatske, a ravnatelji županu ruksak Set to go koji sadrži sve najnužnije stvari od džepne baterije, kutije s lijekovima, upaljača, kabanice i sl., a koji je Crveni križ napravio nakon prošlogodišnjih poplava kako bi ljudi koji snađe nedaća imali sve potrebno na dohvat ruke.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here