Prikupljeno više od 180 tisuća kuna pomoći za 55 izbjegličkih obitelji

561

U kampanji za pomoć izbjegličkim kućanstvima u Hrvatskoj, čiji su se članovi zbog posljedica korona-krize i potresa u Zagrebu pronašli u riziku od beskućništva, prikupljeno je čak 181.000 kuna za više od 55 izbjegličkih kućanstava u Zagrebu, Karlovcu i Sisku

Udruga Are You Syrious u suradnji sa Zakladom Solidarna i kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey, donacije za pomoć dodijelit će obiteljima koje su smještene u Hrvatskoj, a nisu uspjele pronaći posao i tako se osamostaliti, rečeno je u srijedu na konferenciji za medije. Akciji su se pridružili i fotografi koji će novac od prodanih fotografija dodijeliti izbjeglicama.

Organizacije će, rečeno je, nastaviti s podrškom za izbjeglička kućanstva u potrebi.

Tajana Tadić iz udruge Are You Syrious je napomenula da je novac skupilo 623 donatora, no to nisu samo financijska sredstva nego i podrška društva ‘Novim susjedima’.

Ivan Blažević iz zaklade Solidarna je istaknuo da se 2017. organizirala kampanja “Budimo dobri domaćini”, kada je skupljeno 206 000 kuna za mlade kreativce, a “danas je pokazano da smo i dobri susjedi”. Pozvao je nadležne da izbjeglicama ne osiguravaju samo zakonski minimum pomoći, nego im u ova teška vremena koronakrize osiguraju uvjete dostojne svakog čovjeka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime