Priopćenje sisačke podružnice HNS-a

371
Predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković na današnjoj konferenciji za medije rekla je kako je „Škola za život“ od ponedjeljka u učionicama, a 8500 učenika učit će po novim suvremenim programima.Upravo jeHNS omogućio da se obrazovanje vrati struci.
„ Nastavljamo se boriti za obrazovanje bez ideologije. Učenici u više ne moraju bubati činjenice, nego će učiti kako kritički razmišljati jer ni mi ne želimo Hrvatsku u kojoj mladi moraju bubati. Našoj djeci treba omogućiti najnaprednije I najmodernije obrazovanje“, rekla je Ivković.
U Sisačko moslavačkoj županiji u eksperimentalni program  „Škola za život“ ušle su OŠ Davorina Trstenjaka  iz Hrvatske Kostajnice,  OŠ Vladimira Vidrića iz Kutine,  OŠ Ludina te Strukovna škola Sisak. Što se tiče Siska, Ivković je rekla da je iznenađena da se od devet osnovnih škola u Sisku, za eksperimentalni program prijavila samo jedna. Rezultat je to odbijanja suradnje Grada Siska sa SMŽ , kao i s aktualnom vlasti u državi. SMŽ najviše izdvaja za obrazovanje prema statistici proračuna za prošlu godinu od svih županija u Hrvatskoj, te je velika šteta što se osnovne škole u Sisku kao jednom od pet najvećih gradova u Hrvatskoj nisu uključile u eksperimentalan program „Škola za život“ istaknula je Ivković.
Zato je ovim putem pozvala stručne službe Grada Siska da se aktivno uključe u pripreme za kurikuralnu reformu.
„Reforma obrazovanja je najvažnija reforma na koju hrvatsko društvo čeka već 20 godina, jer obrazovanje i odgoj naše djece u skladu s vremenom i ubrzanim razvojem cijelog svijeta najčvršće su jamstvo da će djeca biti spremna za izazove budućnosti“, zaključila je Adelina Ivković.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here