PRIPREMALI SU “KLOPKU” Poduzetnik poveo MMA borca na obračun s Lučićem radi reketa od 100.000 eura

4210
Screenshot: RTL play Krim tim 2/ Arhiva RB

Policijska uprava zagrebačka je radi velikog interesa javnosti vezano uz slučaj iznude, u kojem je sudjelovao i bivši policijski inspektor i zvijezda s malih ekrana Leon Lučić, sazvala konferenciju za medije kako bi pojasnila što se dogodilo u subotu, 10. siječnja, oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića.

Pripremili označeni novac, ali poduzetnik je samoinicijativno krenuo u “akciju” s MMA borcem

Na konferenciji je rečeno kako se “klopka” za iznuđivača pripremala, no i kako je “oštećena osoba (poduzetnik) samoinicijativno krenula u realizaciju bez dogovora s policijom”. “Radili smo s osobom koja je bila žrtvom iznude, no ona je u jednom trenutku odlučila sama poduzeti mjere, bez dogovora s policijom”. Pripremili su označeni novac, no kako je poduzetnik odlučio sam reagirati, novac nije uzeo.

VEZANE VIJESTI
Objavljen transkript razgovora Leona Lučića i ucjenjivača

Došlo je do tučnjave dvojice iznuđivača, oštećenog te MMA borca kojeg je oštećeni poveo kao zaštitu. Navodno su iznuđivači imali pištolje kojima su tukli borca po glavi i slomili mu ključnu kost, no borac im je uzvratio. Policija je došla 15 minuta nakon tučnjave, pronašla Lučića svezanog i s teškim frakturama glave. Prevezen je u karlovačku Opću bolnicu, dok je njegov pomagač pobjegao policiji.

U međuvremenu je bivši policijski inspektor Leon Lučić iz karlovačke Opće bolnice prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je kako policija o tom događaju neće izvještavati dok ne završi kriminalističko istraživanje.

VEZANE VIJESTI
Leon Lučić novinare "pozdravio" psovkama i pljuvanjem

Kako je sve započelo?

Podsjetimo, voditelj karlovačkog Centra 192 Davorin Janković izvijestio je u subotu da se 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca, te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško ozlijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše.

Povod tučnjavi bila je iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca koju navodno ima i policija, a koja navodno dokazuje da je Lučić od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivao novac.

VEZANE VIJESTI
DORH podignuo optužnicu protiv bivšeg glumca i policajca Leona Lučića

Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent “prepraćen, priveden i ispitan” zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se “radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale“.

Zbog okolnosti da iznuda spada u organizirani kriminal u domeni je Uskoka i tzv. policijskog Uskoka, a karlovačka državna odvjetništva ne rade na ovom predmetu, rekao je Hini zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car.

Hina/Portal Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here