Pripreme za otvorenje Klizališta u Petrinji idu prema planu

463

U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje dr. Vikotrija Kaleb održala je tiskovnu konferenciju za ovogodišnji program Adventa u Petrinji i ostalih događaja u 2019. godini zajedno sa predsjednicom “Petrusica” Anom Rizmaul i Jasminom Robinić, direktoricom Poslovne zone d.o.o. Petrinja.

Koncert “Petrinja pjeva Olivera” održati će se u ovu subotu dana 7. prosinca 2019. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog doma koji je dio ovogodišnjeg programa Advent u Petrinji, a na navedeno događanje pozvala je i zamjenica dr. Viktorija Kaleb koji je ovim putem istaknula:
“Mi smo ovim događanjima vezanima za Advent upravo pokušali, onako kako to pripada, dočarati Božić na najljepši mogući način, i djeci i odraslima. Tako da u spektru događanja imamo najrazličitijih manifestacija, od koncerata, klizališta, pjesama za djecu, raznih radionica”, rekla je Kaleb.

Predsjednica „Petrusica“ Ana Rizmaul je istaknula kako je ova inicijativa oko organizacije jednog ovakvog koncerta nastala sasvim spontano.

„Dakle u jednom prvo intimnom krugu, a onda je ta naša ideja prerasla u inicijativu s kojom smo mi došli ovdje jednom prilikom kada smo promovirale pjesmu koju smo snimile za Petrinju. Tako u jednom neformalnom razgovoru ta ideja je iznesena, a ideja je bila da Petrinja zapjeva Olivera za njegov rođendan 7. prosinca 2019.godine. Tu ideju smo zaokružile na način da ponudimo mogućnost svakome onome tko u ovom gradu pjeva ili svira, profesionalno ili amaterski ili na bilo koji način, da nam se pridruži. Ja bih ovom prilikom rekla da u subotu zajedno, amaterski, volonterski, s ljubavlju isključivo u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u 19 sati pjevaju Petrinjci i svi koji Petrinju vole. Petrinja pjeva Olivera, ovdje su i Kolapjani iz Siska, Lađarice iz Siska, dio su Petrinjci, mi se tu ne možemo izostaviti, mi smo grad koji ima izuzetno dugu pjevačku tradiciju i uvijek negdje nekakav Petrinjac zapjeva, bez obzira o čemu je riječ, te da će nastupiti i Vokalni ansambl „Petrusice“, kao i Laura Sučec te Marija Bučar.

Tu je jedna glazbena obitelj, samozatajna vrlo, a to su Augustići. Naša voditeljica je Jasmina Augustić, ovo je njezina ideja, mi smo se njoj priklonile, mi smo nju podržale, ali ovo je isključivo Jasminina ideja. Njezinog oca Marijana Augustića Manjusu svi znaju, ja sam sigurno da nema Petrinjca koji nije Manjusu negdje čuo, a onaj najsamozatajniji dio obitelji je Mario Augustić koji inače pjeva i u Kolapjanima, a ponekad i samostalno nastupi. Oni će ovom prilikom nastupiti u družinama i samostalno kao skupina Quattro 53.

Veliki koncert „Petrinja pjeva Olivera“ otvorit će s Oliverovom pjesmom „Pismo moja“, a ono što je svakako važno za napomenuti, uz Split, Petrinja je jedini grad u Hrvatskoj koja će na ovakav način obilježiti rođendan jednog od najvećih izvođača naših područja Olivera Dragojevića

Naravno jedan veliki sudionik je petrinjska publika koju očekujemo. Cijela ova priča bez gradonačelnika Grada Petrinje Darinka Dumbovića ne bi ni postojala, mi smo to njemu neformalno predložile, on je onda formalno pristao. Grad Petrinja, gradonačelnik definitivno su pokrovitelji ovog događaja”, rekla je Rizmaul.

Direktorica tvrtke Poslovne zone d.o.o. Petrinja Jasmina Robinić izrazila je zadovoljstvo što će i ta gradska tvrtka biti dio ovogodišnjeg Adventa u Petrinji:
„Nakon četiri godine klizanja na Rukometnom stadionu u Petrinji, ove pete jubilarne godine selimo se na Trg hrvatskih branitelja. Mogu reći da smo kolega i ja nastojali već i prijašnjih godina tu lokaciju izmjestiti na Trg hrvatskih branitelja, no ove godine smo ispunili sve uvjete te smo uz gradonačelnikov blagoslov to i učinili, što smo zapravo vidjeli da građane jako veseli i da imaju pozitivno mišljenje o novoj lokaciji.

Podsjeća kako će Klizalište biti otvoreno u subotu 7. prosinca u 17 sati. Na otvorenju ćete vidjeti mnoštvo zabavnog sadržaja uz Ice Wonderland, zabavni sadržaje koji uključuju i umjetničko klizanje, i žonglere i animatore te još neke sadržaje za djecu i odrasle. Što se tiče ostalog dijela, Klizalište će biti otvoreno do 19. siječnja 2020. godine. Radno vrijeme Klizališta ostaje isto kao i prijašnjih godina, svakim danom od 10 do 21 sat. Također, cijene su ostale iste. Ulaznica za djecu je tako i ove godine pet kuna, za odrasle 10 kuna, a najam klizaljki je 10 kuna. Cijena najma Klizališta iznosi 190 tisuća kuna“, rekla je Robinić.

Izvor: Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here