Pritvoren jer je objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti o potresima

1771

Policija je protiv 60-godišnjeg I.K. s područja Vrbovskog, koji je na društvenim mrežama objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima u Hrvatskoj te najavljivao nove, podnijela optužni prijedlog te mu je određena mjera zadržavanja i predan je u riječki zatvor.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave primorsko-goranske, kriminalističku istragu nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom proveli su službenici Policijske postaje Vrbovsko i Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno izmišljanja ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Utvrđeno je da je osumnjičeni od 28. prosinca do danas putem društvene mreže te mreže za objavu i razmjenu videozapisa uporno objavljivao lažne i uznemirujuće vijesti i sadržaje o potresima. Objavljivao je kada će se sljedeće godine i u kojim mjestima u Hrvatskoj dogoditi potresi te najavljivao nove snimke i predviđanja.

Od osumnjičenog su privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem prekršaja – računala, kamera, mobitel i drugo.

Policija je nakon istrage protiv 60-godišnjaka podnijela optužni prijedlog, kojim je predložena kazna zatvora od 30 dana i zadržavanje od 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja i ponovnog uznemiravanja javnosti.

Osumnjičeni je u četvrtak u žurnom postupku doveden na mjerodavni sud gdje mu je određena mjera zadržavanja nakon čega je predan u riječki zatvor, naveli su iz policije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here