Priznanja najboljim sportašima SMŽ

Održana tradicionalna svečanost proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Sisačko-moslavačke županije za 2018. godinu

437

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, u sisačkom hotelu Panonija, 4. je veljače održana tradicionalna svečanost proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Sisačko-moslavačke županije za 2018. godinu.

Predsjednik Zajednice Josip Šimunović je istaknuo kako nije nimalo jednostavno ni lako donijeti odluku o najboljima jer je puno sportaša koji postižu jako dobre rezultate.

„Na državnoj je razini prošla, 2018. godina vjerojatno neponovljiva. U njoj je osvojeno je 292 medalje, a od toga 97 zlatnih, 85 srebrnih i 110 brončanih. Naravno da u tih pregršt medalja svoj dio imaju i sportaši Sisačko-moslavačke županije. Podjela priznanja najuspješnijim sportašima uvijek izaziva veliku pozornost čitave naše županije. Ako gledamo konkurenciju sportaša i sportašica onda moramo reći da je ukupno na županiji 240 klubova, 200 klubova u gradovima i 40 klubova u općinama i onda možete misliti kakva je velika konkurencija bila prilikom dodjele ovih priznanja“, kazao je Šimunović.

U toj velikoj konkurenciji, najboljim su sportašima proglašeni Karlo Kodrić iz Hrvačkog klub Sisak i Elena Pazman, članica Atletskog kluba Moslavina, koja je priznanje za najuspješniju sportašicu primila po četvrti put.


„Ove godine nisam imala jedan specifičan rezultat, ali sam bila na brojnim prvenstvima gdje sam osvajala prva i druga mjesta. Atletikom se bavim već 12 godina, ovo mi je četvrti put da osvajam ovo priznanje, treći put za redom. Priznanje mi nije došlo kao iznenađenje, ali ipak mi je drago da sam i ove godine proglašena najboljom sportašicom“, rekla je Pazman.

Karlo Kodrić je pak najboljim sportašem proglašen prvi put. Iza njega je 10 godina treniranja i jedna rezultatski jako uspješna godina.

VEZANE VIJESTI
Lonjsko polje - budućnost i izazovi života na rubu močvare

„U juniorskoj sam konkurenciji bio prvak Hrvatske, u mlađim seniorima, U – 23 sam osvojio broncu, u seniorskom sam uzrastu trenutno viceprvak Hrvatske, bio sam prvak Balkana, 12. na prvenstvu Europe itd.“, nabrojao je Kodrić samo neke od svojih uspjeha.

Najboljima je nagrade, između ostalih, uručio i župan Ivo Žinić. On je naglasio kako Županija redovito podupire sportaše pa tako godišnje iz proračuna izdvaja milijun i pol kuna za njihove aktivnosti, a najavio je kako će ih podupirati i dalje.

„Naša je županija bogata mladim talentima, bogata je sportskim klubovima, a ono posebno što bih istaknuo to su naša školska djeca koja u sklopu školskih aktivnosti, ali i natjecanja kroz školski sport, postižu izvrsne rezultate na republičkim i županijskim natjecanjima. Uvijek je lijepo doći i uručiti nagrade, poželjeti im puno uspjeha u ovoj godini, naravno njima i trenerima, ali bitna je i potpora cijele zajednice, znači od njihovih roditelja, škola i naravno klubova u kojima treniraju. Mi podupiremo kompletan sport. Najviše ulažemo u mlade. Svake godine, kroz našu Zajednicu, raspodijelimo taj novac. Za one koji postižu izvrsne rezultate dodjeljujemo i posebne nagrade i pomažemo kad odlaze na razna natjecanja“, naglasio je Žinić u čijoj su pratnji bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

Dodajmo kako su ove godine prvi put dodijeljene i nagrade za sportaše s invaliditetom, a kompletan popis nagrađenih možete pronaći u nastavku.


DJEČJI VRTIĆ: Dječji vrtić Kutina

ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO (osnovne škole): ŠSD „RIBARI“ – Osnovna škola Braća Ribar – Sisak

ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO (srednje škole): ŠSD „GIMNAZIJALAC“ – Gimnazija Sisak

SPORTSKE NADE: Klara Prpić (Kickboxing klub „CROATIA“ – Sisak), Lana Butković (Streljački klub „MAGNUM“ – Sisak), Nikolina Golomboš (Karate klub „TIGAR“ – Sisak), Tea Ilijević (Športski streljački klub „HVIDR-a“ – Sisak), Tea Nurkić (Ženski rukometni klub „PETRINIA“ – Petrinja), Antonio Vaška (Odbojkaški klub „SISAK“), David Bišof (Kuglački klub „NOVSKA“), Filip Mikulić (Hrvački klub „PETRINJA“), Mario Zakić (Rukometni klub „MOSLAVINA“ – Kutina) i Rok Malina ( Rukometni klub „SISAK“).

VEZANE VIJESTI
U Zrinu obilježena 75. godišnjica stradanja Zrinjana

MOMČAD: Hrvački klub „PETRINJA“ (Ovi mladići natječu se u „Premijer ligi“ Hrvatske, što je najviši stupanj natjecanja, gdje su osvojili visoko 2. mjesto, također su bili 3.na međunarodnom seniorskom turniru. Članovi su Reprezentacije Hrvatske, te su bili na Svjetskom prvenstvu i prvenstvu Balkana. Tri člana osvojili su prvo mjesto u Državi u svojoj kategoriji. Pobjedničku momčad čine: IVAN LIZATOVIĆ, VEDRAN MITROVIĆ, TONIMIR SOKOL, KRISTIJAN ŠIMATIĆ, MARKO MITROVIĆ, KRISTIJAN PREČANICA, IVAN BARIŠIĆ, DRAGAN VIDOVIĆ, ZVONKO LAVRIĆ, JOSIP MATKOVIĆ, LUKA JANDRIĆ, EMIL OSMANAGIĆ, ANĐELKO BARIŠIĆ, ROBERT SIGUR, MATEJ MARJANOVIĆ i VINKO KADEČKA, trener- FRANJO PEREKOVIĆ i tajnik ZVONKO BELOŠEVIĆ).

EKIPA: Stolnoteniski klub „MLADOST“ – Petrinja (U prošloj natjecateljskoj godini natjecale su se u Superligi za žene koja je najviši ligaški stupanj natjecanja u Republici Hrvatskoj, a što je najbolji rezultat Stolnoteniskog kluba „Mladost“ ikada ostvaren. Ekipu čine: IVANA MARINIĆ, DRAGANA VRANČIĆ, ANDREA GALIĆ, CHIARA RAMUŠČAK, SUNČICA ZAJEC i LUCIJA DANKIĆ, predsjednik MILAN RAMUŠČAK i tajnik i trener ROBERT RAMUŠČAK).

TRENER: Robert Ramuščak (Stolnoteniski klub „MLADOST“ – Petrinja) (Trener je ženske i muške seniorske ekipe, a istovremeno je i aktivan igrač. U rad svoga kluba uložio je 17 godina trenerskog rada i obje ekipe doveo u najviši stupanj natjecanja – Superligu. Muška ekipa to je u prošloj godini uspjela prvi puta u svojoj povijesti. Rezultati koje postiže sa svojim ekipama svrstavaju njegov klub među vodeće u Hrvatskoj po kvaliteti rada).

VEZANE VIJESTI
900 folkloraša iz 20 hrvatskih ansambla ovog vikenda u susretu u Sisku

SPORTAŠ:Karlo Kodrić (Hrvački klub „SISAK“) (Osvojio je 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske U-20, 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske U-23, 2. mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Osvajač je više medalja na međunarodnim turnirima. Član je Hrvatske reprezentacije U-20 i kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora).

SPORTAŠICA: Elena Pazman (Atletski klub „MOSLAVINA“ – Kutina) (prošle godine svoju kolekciju je dopunila s 4 medalje s Državnog natjecanja i to: pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniorke 1. mjesto 800 m, pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani 2. na 800 m, zimsko Prvenstvo Hrvatske na stazi – 2. na 1500 m seniorke, pojedinačno prvenstvo Hrvatske seniorke -2. na 800 m. Bila je na prvenstvu Balkana, a uz sve to stigla je nastupiti za kros ekipu svoje škole na Državnom natjecanju gdje su osvojile 2.mjesto. Članica je Hrvatske juniorske reprezentacije i vrhunska sportašica).

Nagrade za sportaše s invaliditetom:

SPORTAŠ: Erik Fabian Kaurin (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) (dobitnik je nagrade Paraolimpijskog odbora za mladog sportaša, osvajač je „zlata“ u kugli i „bronce“ u disku na Paraolimpijskim igrama).

SPORTAŠICA: Ana Gradečak (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) (U 2018. godini natjecala se na Svjetskom i Europskom prvenstvu gdje je u svojoj kategoriji kuglu bacila za svoj osobni i Državni rekord, te je tako osvojila četvrto mjesto u Berlinu).

POSEBNO PRIZNANJE: Nogometni klub „MOSLAVAC“ za 85. godišnjicu postojanja.

Foto: Radio Banovina/SMŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here