Proglašeni najbolji sportaši županije u 2016. godini

1404

Izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva, u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, održan je u Ivanić-Gradu.

Paraolimpijac Velimir Šandor – član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice, osvajač brončane medalje u bacanju diska na 15. paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, i karatistica Ana Lenard – članica KK Samobor, ekipno druga, a pojedinačno trećeplasirana na Europskom prvenstvu u Montpellieru, najbolji su sportaši Zagrebačke županije u 2016. godini.

Šandor je pravi dokaz kako uz puno truda i rada ništa nije nemoguće ostvariti. U sportu je oduvijek, a nije ga spriječio niti invaliditet, dapače, postiže iznimne rezultate na svim natjecanjima..

Da se uložen trud isplati dokazuje i najbolja sportašica Zagrebačke županije, karatistica Ana Lenard..

Nagradu najboljeg sportaša s invaliditetom primila je Mirjana Lučić, članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice, prvoplasirana na prvenstvu Hrvatske i petoplasirana na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru…

Priznanja najboljima, uz ostale, uručili su župan Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević.

Sportaši su ponos županije. Naša velika snaga koja funkcionira dobro i organizirano, a da bi to mogli potrebna im je i financijska potpora”, rekao je župan te nastavio…

Najvrednija nagrada, ona za životno djelo, nakon 70 godina aktivnog rada uručena je Mladenu Čopu, svestranom sportašu te dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Jastrebarskoga…

Iako se bavio raznim sportovima, Čop nam je otkrio koji je ipak bio njegova prva ljubav…

… ispričao je Čop, koji je, uz ostalo, igrao i rukomet, inicirao sanjkaška natjecanja na Plešivici i sudjelovao u organizaciji motokros natjecanja na stazi „Mladina“.

Uz spometnute nagrade uručena su i priznanja najboljim sportskim kolektivima, sportskim nadama Zagrebačke županije, te pojedincima koji su postigli značajna ostvarenja u različitim područjima sporta.

U muškoj konkurenciji priznanje najbolje sportske momčadi primili su kuglači Zaprešića, lani petoplasirani u Svjetskom kupu te, četvrti puta zaredom, prvaci Hrvatske, a u ženskoj konkurenciji šahistice ŠK „Polet“ iz Buševca, drugoplasirane na prvenstvu Hrvatske i u Kupu Hrvatske.

Najbolji sportski kolektiv je Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedelja, ekipno drugoplasirani na prvenstvu Hrvatske.

Na svečanosti je uručena i nagrada sportskim nadama Zagrebačke županije. Primile su je Marta Trgovac (Šahovski klub „Polet“), Greta Dautanec (Atletski klub „Sveti Vid“, Vrbovec), Marija Milatović (Judo klub Pisarovina), Nelly Džanić (Karate klub „Mladost“, Ivanić-Grad), Nika Jelen (Karate klub Samobor), Antonela Papak (S.T.Š.K. Dugo Selo), Nika Horvat (ŽRK Zaprešić), Ella Bjelanović (Karate klub „Jastreb“, Jastrebarsko) i Diana Vincek (ŽRK Rugvica) u ženskoj konkurenciji, te u muškoj konkurenciji Kristijan Obrazović (Karate klub Velika Gorica), David Šajnović (Judo klub Pisarovina), Valentino Ivanić (Karate klub „Mladost“, Ivanić-Grad), Davor Bregeš (Golf klub „Ban Jelačić“, Zaprešić), Mateo Čukelj (Karate klub „Kik“, Kloštar Ivanić i Križ), Matej Dutković (Judo klub „Sakura“, Sveta Nedelja), Zvonimir Tirić (Atletski klub „Sveti Vid“, Vrbovec), Marin Hlad (Taekwondo klub Jakovlje), Fabijan Grubišić  (MRK Dugo Selo), Tomislav Domotorffy (Judo klub „Profektus“, Samobor) i Andrija Klepić (Stolnoteniski klub Jaska).

Tradicionalno, dodijeljeno je i priznanje pojedincima koji su postigli značajna ostvarenja u različitim područjima sporta. Primili su ga Đuro Paher (Stolnoteniski klub „Sloga“, Novoselec), Viktor Romančuk (Taekwondo klub Zaprešić), Darko Hajtok (Nogometni klub „Sloga“, Brezje), Zvonko Pokas (S.T.Š.K. Dugo Selo), Željko Duh (Streljački klub „Ivanić“), Darko Jendriš (NK Vrbovec), Goran Kovačić (Košarkaški klub „Gorica“), Dragutin Marović (Motocross klub Marović, Rakov Potok) i Anton Maras (Taekwondo klub Rugvica). Priznanje za značajna ostvarenja u sportu uručeno je i sportskim udrugama: nogometnim klubovima „Dinamo“ iz Jakovlja, „Inter“ iz Zaprešića, Galgovo iz Galgova i „Ban Jelačić“ iz Vukovine, Zajednici sportskih udruga općine Pisarovina, Ženskom nogometnom klubu Vrbovec, Muškom rukometnom klubu Dugo Selo, Streljačkom klubu „Ivanić“, Karate klubu Samobor i Taekwondo klubu Rugvica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime