Projekt „Prsten potpore“ – primjer dobre prakse

235

Projekt „Prsten potpore“, kao primjer dobre prakse uključivanja djece s posebnim potrebama u redoviti sustav obrazovanja, predstavljen je predstavnicima Sarajevskog i Tuzlanskog kantona koji borave u studijskom posjetu RH.

Zagrebačka županija ovaj projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, provodi od školske 2015./2016. godine. Ove je godine potpisan ugovor o njegovu četverogodišnjem sufinanciranju. U 33 osnovne i srednje škole u njega je uključeno 120 učenika za koje je osigurano 109 pomoćnika u nastavi.

„Odgovorit ćemo na sve potrebe koje će se javiti tijekom četverogodišnje provedbe projekta. Uključivat ćemo u njega i nove pomoćnike kako bi svi učenici imali jednake mogućnosti u obrazovanju“, rekla je Ivančica Prugovečki, voditeljica projekta. Njegovo predstavljanje organizirano je za predstavnike javnih ustanova, škola, organizacija civilnoga društva i ministarstava iz dva bosansko-hercegovačka kantona u kojima je u tijeku izrada strategije inkluzivnog obrazovanja.

Gostima iz BiH uvodno se obratio zamjenik župana Hrvoje Frankić, a kako organizacije civilnoga društva provode inkluziju, upoznali su se za posjeta Udruzi „Srce“ u Svetom Ivanu Zelini.

Foto: Zagrebačka županija

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here