Prometnom rekorderu (34) kazna od 72 000 kuna

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru 34-godišnjem hrvatskom državljaninu s daruvarskog područja izrečena je dosad najveća kazna za prometne prekršaje i to u iznosu od 72 000 kuna.

Muškarac je kažnjen zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom, vožnjom prije stjecanja prava na upravljanje jer nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju vozila i upravljanjem neosiguranim vozilom. Uz novčanu kaznu dobio je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Priopćenje policije:

– Naime ovaj 34-godišnjak je 26. siječnja 2020. godine u 20.55 sati u Daruvaru, zatečen u kontroli prometa da upravlja vlastitim neregistriranim osobnim automobilom marke „Citroen“ prije stjecanja prava na upravljanje kao i bez sklopljenog ugovora o osiguranju dok je prijevozno sredstvo u prometu čime je počinio dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Time mu je sud zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2 000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20 000 kuna i zbog upravljanja vozilom bez da je sklopio ugovor o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50 000 kuna. Okrivljenom je tako izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 72 000 kuna s time da mu se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme uhićenja i zadržavanja kao 4 500 kuna tako da 34-godišnjak ima za platiti preostali dio novčane kazne u iznosu od 67 500 kuna.

Također mu je uz pozamašan iznos novčane kazne izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorijom u trajanju od tri mjeseca.

Ovaj 34-godišnjak je do sada već pet puta pravomoćno osuđen za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i dr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here