Prosvjetari za svaki dan štrajka uplaćuju 315 kuna u humanitarne svrhe

866

Uz mnogobrojne škole i djelatnici OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje te Tehničke škole Sisak uključili su se u humanitarnu akciju – svaki neplaćeni dan štrajka simboličnih 315 kuna, koliko prema izračunu Vlade iznosi dnevnica učitelja i profesora, uplaćuju u humanitarne svrhe.

OŠ Dragutina Tadijanovića tako novac prikuplja za Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, dok će Tehnička škola Sisak novac prikupljen od 16. do 29. studenog utrošiti na ono potrebno Odjelu za pedijatriju Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak.

– Nakon “prijetnje” Vlade da nam se više dani dok štrajkamo neće platiti, odnosno da će nam po ne znam kojem izračunu uskraćivati na plaći 315 kn dnevno, odlučili smo za svaki dan dok smo u štrajku skupljati po 315 kn i novac sakupljen od 16. 11. do sutra 29.11. utrošiti na ono što nedostaje Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak. Djelatnici Tehničke škole će danas 29. 11. u 14 sati imati Skup zaposlenika (koji imamo svaki dan od početka štrajka) i nakon toga će jedan dio nas otići do bolnice i uručiti naš poklon, poručuju iz Tehničke škole Sisak.

Ovu hvalevrijednu akciju prosvjetara pokrenuli su 20. studenog djelatnici OŠ Pušća kraj Zaprešića revoltirani, kažu, nelogičnim izračunom dnevnica prema kojem, prema Vladi RH, ona iznosi 315 kuna. Od tada u više škola diljem Hrvatske djelatnici prikupljaju novac, 315 kuna, koje onda uplaćuju na račune udruga i institucija za koje smatraju da su u potrebi.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime