Provedena vježba na zemljištu Pauk 22/2

Vježba se provodila tjedan dana na vojnom poligonu kod Slunja

85
Foto: MORH/ T. Brandt

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja od 16. do 23. rujna provodila se vježba na zemljištu Pauk 22/2, čiji je cilj provjera sposobnosti i ocjenjivanje obučenosti 2. mehanizirane satnije 3. mehanizirane bojne Pauci, Gardijske mehanizirane brigade (GMBR).

Foto: MORH/ T. Brandt

Ovo je još jedna u nizu vježbi koje su održane ove godine, a vezane su za ocjenjivanje Borbene grupe mehaniziranog pješaštva III čiji su nositelji pripadnici 3. mehanizirane bojne Pauci.

Foto: MORH/ T. Brandt

Kao ocjenjivana postrojba, 2. mehanizirana satnija imala je zadaću provedbe napada uz poražavanje neprijatelja i izbijanje na krajnju crtu napredovanja u svrhu ovladavanja dodijeljenim područjem. Zapovjednik satnije satnik Marko Domazet Lošo na kraju vježbe izrazio je veliko zadovoljstvo svojim pripadnicima: “Iznimno sam zadovoljan moralom i zalaganjem svih pripadnika koji su sudjelovali u vježbi i unatoč svim vremenskim neprilikama koje su nas zadesile, uspješno smo izvršili svoju zadaću,” s ponosom je rekao satnik.

Foto: MORH/ T. Brandt

Osim same provedbe napada, pripadnici 2. mehanizirane satnije morali su pokazati sposobnosti i vještine u postupcima vođenja postrojbe, taktičkom kretanju, posjedanju taktičkog područja prikupljanja (TPP) te u provedbi konsolidacije i reorganizacije.

Foto: MORH/ T. Brandt

Zapovjednik 2. mehaniziranog voda, 2. mehanizirane satnije, poručnik Nikola Šušnjara kaže kako je vježba odrađena na visokoj razini i da svi pripadnici mogu biti zadovoljni odrađenom zadaćom. “Ljudi su uvijek najbolji dio ovakvih vježbi i bez iznimke uvijek daju sve od sebe,” zaključio je mladi poručnik.

Foto: MORH/ T. Brandt

Treća mehanizirana bojna Pauci Gardijske mehanizirane brigade (GMBR) nositelj je Borbene grupe mehaniziranog pješaštva III, koja je namjenski organizirana višerodovska postrojba. Vježba Pauk 22/2 bila je zadnja generalna proba za završno ocjenjivanje Borbene grupe u listopadu ove godine, a tada će imati priliku prikazati sve ono za što su se spremali kroz cijelu godinu.

 

Izvor: MORH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime