Provjerite kada polazi vaš bus: ZET od ponedjeljka uvodi jesenski vozni red

1658

Zagrebački ZET od ponedjeljka, 9. rujna uvodi jesenski vozni red za autobuse.

Autobusne linije koje su od 18. lipnja prometovale prema ljetnom voznom redu ponovno će prometovati pojačanim intenzitetom, prema uobičajenom, jesenskom voznom redu. To znači i ponovnu uspostavu linije 114 (Ljubljanica – Prečko), 145 (Vrapčanska Aleja – Oranice), 275 (Sesvete – Sesvetska Sopnica) i 283 (Sesvete – Badelov brijeg).

Istog dana počinje i nova školska godina, što podrazumijeva i povećan broj djece na cestama, posebice u zonama škola i vrtića. Apeliramo na vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova.

U prometu će od ponedjeljka biti i posebne autobusne linije koje dnevno prevezu oko 3.500 školaraca nižih razreda osnovnih škola kojima je prebivalište udaljeno do tri kilometra od obrazovne institucije, odnosno više od pet kilometara za učenike viših razreda.

Podsjećamo kako sve tramvajske linije prometuju prema jesenskom voznom redu od ponedjeljka, 2. rujna.

Iz ZET-a apeliraju na putnike za međusobnu suradnju i podsjećaju da se prtljaga unutar vozila, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci ili na krilu. Napominju, zbog vaše sigurnosti, ulazak ili izlazak iz vozila nije dopušten tijekom i nakon signala na vratima.

Novi vozni red bit će dostupan na autobusnim stajalištima kao i na njihovoj internetskoj stranici.

Nova školska godina – novi sufinancirani kuponi

Recimo i da su na prodajnim mjestima ZET-a dostupni mjesečni kuponi za sufinancirani međumjesni prijevoz redovitim učenicima srednjih škola sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o kriteriju i načinju financiranja troškova javnog prijevoza za školsku godinu 2019./ 2020.

Odluka Vlade RH odnosi se na tzv. MEĐUMJESNI prijevoz. Konkretna mjesta i naselja na koja se ta prava odnose definirana su, uz relacije prijevoza, na razini cijele Hrvatske.

Kako bi ostvarili pravo na subvencionirani prijevoz za mjesec rujan, odnosno za ovu školsku godinu, svi učenici trebaju priložiti Potvrdu, koja se može preuzeti i u obrazovnoj instituciji, a koja treba biti ovjerena u školi te potpisana od strane roditelja.

Novi korisnici prijevoza uz spomenutu Potvrdu, na prodajnim mjestima ZET-a predaju i ovjeren Zahtjev za izdavanje pretplatne karte, ukoliko ZET karticu do sada nisu izradili.

Nepotpune Potvrde neće se zaprimati.

Nakon što se na prodajna mjesta ZET-a dostavi odgovarajuća Potvrda za sufinancirani međumjesni prijevoz te ostvari spomenuto pravo, učenici više ne trebaju dokazivati svoj status jer će se nalaziti na popisu korisnika.

Iz tog razloga, daljnje preuzimanje mjesečnih kupona, moći će se obaviti i na kioscima Tiska, odnosno iNovina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime