Športsko društvo Specijalni športovi „Luč“ iz Zaprešića organiziralo je u „Termama Tuhelj“ 15. prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama.

Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, a sudjelovalo je 126 natjecatelja, iz 31 ekipe. U muškoj i ženskoj konkurenciji nadmetali su se u plivanju na 25 i 50 metara slobodno i prsno te 25 metara leđno. Priznanja najuspješnijima uručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

img_6700.jpg__648x432_q85_subsampling-2„Sve aktivnosti koje se provode s osobama s intelektualnim teškoćama izuzetno su bitne, a pogotovo sportske. Prije svega, zahvalio bih ljudima, poput Franje Horvata, koji ulažu puno ljubavi i strpljenja u svoj posao i organiziraju natjecanja poput ovog. Ponosan sam što Županija dugi niz godina potpomaže ove aktivnosti“, rekao je Tomljenović.

Natjecanje je održano po pravilima Specijalne olimpijade Hrvatske, nacionalnoga sportskog saveza koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama.

„Organiziramo natjecanja u sportovima primjerenim osobama s intelektualnim teškoćama. Najposjećenija su upravo ona koja organizira naše društvo – natjecanje u plivanju, kuglanju i nogometu“, rekao je Franjo Horvat, predsjednik Športskog društva Specijalni športovi „Luč“.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime