Prvi je dan zime – evo zašto biste ju trebali voljeti čak i ako vam nije omiljeno godišnje doba

454

Neki je vole, neki ne, ali zima je itekako lijepo i magično razdoblje u kojemu možete uživati i koje nesumnjivo ima svoje čari. Hladno vrijeme na poseban način zbližava ljude jer čeznemo za toplinom, ljubavlju i povezanošću, bez obzira gdje smo, a vrijeme nekako sporije teče.
Ovaj period u godini znak je novih početaka i otpuštanja sveg lošeg što smo proživjeli kako bismo s veseljem mogli dočekati nove, ljepše stvari. Čak i ako više preferirate toplije dane, ovo su razlozi da vam zima ipak bude malo draža:

1. Okupljanje obitelji i prijatelja
Što ima ljepše od druženja s ljudima koje volite uz puno dobre hrane, pića i glazbe? Obitelj nisu samo tata i mama, baka i djed, sestra i brat već svi koji su vam srcu dragi i tako ih doživljavate, a nemojte zaboraviti ni na vaše kućne ljubimce jer su i oni dio obitelji.

2. Blagdanska atmosfera
Mnoštvo svjećica, ukrasa i nezaobilaznih mirisnih borova stvaraju posebnu atmosferu koja nesumnjivo grije srce i stvara osjećaj zajedništva. U ovom periodu nije nam teško stajati ili šetati vani na minusu i upijati sve te mirise kuhanog vina, kobasica, fritula i ostalih delicija, popraćene tisućama lampica i osmjesima ljudi. Čovjek se u takvom okruženju jednostavno mora osjećati posebno.

3. Kuhano vino, vruća čokolada, punč
Zima je pravo vrijeme za uživanje u svim finim pićima koja su za ljeto jednostavno pretopla. Kuhano vino i vruća čokolada su neizbježne delicije koje si baš sad možete priuštiti u nešto malo većim količinama jer nema ništa loše u tome što si ponekad želimo ugoditi i na taj način.

4. Zabavne zimske aktivnosti
Skijanje, klizanje, snowboardanje ili čak samo i grudanje, odlični su načini za biti u formi tijekom hladnijih mjeseci, a zabavniji su od teretane. Ako nikad niste naučili, primjerice, klizati, sada je pravo vrijeme za to i nije toliko teško kako izgleda.

5. Provođenje vremena s dragom osobom
Preko godine smo često u užurbanom ritmu i ne stignemo se kvalitetno podružiti s najmilijima, a pogotovo s našim partnerom. Stiskanje ispod dekice s toplom čokoladom u rukama i gledanje omiljenog filma ili serije sigurno će učiniti da se osjećamo voljeno i posebno.

6. Lijepi kaputi, mekani puloveri i cool čizme
Slojevito oblačenje može biti itekako zabavno jer možete iskombinirati više toga za samo jedan look. Ako ste ljubiteljica mode, sada konačno možete iznositi sve one predivne pulovere koji cijelu godinu stoje u ormaru.

7. Hrana
Sočne pite, božićni kolačići, sarma, purica i ostala tradicionalna jela pružaju posebno zadovoljstvo koju si sad definitivno možemo priuštiti.

8. Blaganski partyji
Ljubitelji zabava u ovom periodu dolaze na svoje jer događanja ima, posebice u vrijeme Adventa. Nemojmo zaboraviti ni doček Nove godine kojom ispraćamo sve ono što nismo mogli promijeniti, a stvaramo mjesta za nove početke i pobjede.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime