Prvi put u Hrvatskoj : Danas započinje Tjedan braka

544

Tjedan braka od 14. do 21. veljače ove će godine biti prvi put obilježen i u Hrvatskoj, a kao dio međunarodne inicijative Marriage Week International koja se od 1996. godine održava u više od 20 zemalja svijeta.

Neka ove godine Valentinovo ne bude vrhunac romantike već početak jednog predivnog tjedna. Cilj tjedna braka je ponuditi nadu svim postojećim i budućim brakovima da unatoč poraznoj statistici bračni život može biti uspješan i sretan, te potaknuti bračne partnere da probude zaspale osjećaje strasti, povezanosti i povjerenja.

Ideja Tjedna braka je da se svake godine u sedam dana od 14. do 21. veljače održi niz događanja kojima bi se proslavio brak i kojima bi se osnažili parovi u svojem međusobnom savezu i predanosti.

Nedavna istraživanja pokazuju da je trajna stabilnost braka rezultat međusobne predanosti supružnika utjelovljene u njihovim zavjetima, podržane od strane obitelji, prijatelja i društva kao cjeline, no život često zna biti pretrpan izazovima i lako je zanijeti se karijerom, djecom i kućanstvom te zapostaviti supružnika.

Tjedan braka potiče pojedince, udruge, tvrtke, vladine agencije, politička tijela, crkvene zajednice te sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrijednosti da u tjednu od 14. do 21. veljače organiziraju jedan ili više događaja, od onih sasvim romantične prirode do onih edukativnih ili zabavnih.

Tjedan braka nas zapravo želi podsjetiti da svoje supružnike postavimo kao prioritet, a više informacija o načinu sudjelovanja u tjednu braka možete pronaći i na stranici www.tjedanbraka.org

Foto: metro-portal.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here