Prvoj skupini uhićenih navijača određen istražni zatvor

Desetorica će provesti mjesec dana u zatvoru

430
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Prvoj desetorici uhićenih zbog izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorišu Desinec u ponedjeljak je određen jednomjesečni istražni zatvor, a velikogorički sud tijekom dana bi trebao odlučiti i o pritvaranju ostalih privedenih navijača.

Svoj desetorici istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kazala je novinarima glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Nakon subotnjeg sukoba pripadnika Torcide s policijom ukupno je privedeno 44 navijača splitskog Hajduka, a tužiteljstvo ih tereti za izazivanje nereda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Na velikogorički sud dolaze u grupama, a posljednja skupina pred sucem istrage trebala bi se naći iza 17 sati.

U prvoj skupini koja je, nakon ispitivanja na tužiteljstvu i sudskog ročišta, pritvorena u Remetincu mladići su rođeni između 1998. do 2002. godine, a tužiteljstvo ih sumnjiči za nerede u kojima su ozbiljno ugroženi životi i imovina.

Jedan od njih i ranije je osuđivan zbog sličnih nedjela s elementima nasilja, dok osmorica nisu kažnjavana, otkrila je glasnogovornica suda.

Odvjetnici nekih osumnjičenika izjavili su da su njihovi branjenici u potpunosti odbacuju optužbe. Najavili su i žalbe na odluku suca istrage, o čemu bi idućih dana trebalo odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Nakon subotnjeg derbija na Maksimiru više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu napalo je 16 policajaca, među ostalim, i bakljama. Policija je potom upotrijebila vatreno oružje pri čemu su propucana četiri navijača, a ozlijeđeno je više izgrednika, ali i policajaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je ustvrdio da su policajci odgovorili poštujući pravila struke te da nije bilo loše sigurnosne procjene.

I ravnatelj policije Nikola Milina u ponedjeljak je rekao da je policija dobro odradila posao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime