PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Dva alkoholizirana vozača sletjela s kolnika

337

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih četiri s nepoznatim počiniteljem.
Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Siska te jedno na području Kutine.
Počinjene su po tri teške krađe i krađe te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te povreda dužnosti uzdržavanja.

Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to na području Siska i Kutine.

U Sisku i Kutini evidentirana su dva požara. Uzrok požara, koji je izbio u potkrovlju kuće u Sisku, je ostavljeno uključeno električno glačalo koje je zapalilo odjeću, nakon čega se požar proširio po prostoriji. Ugasili su ga sisački vatrogasci, a šteta se procjenjuje na oko 30.000 kuna. U Kutini je zabilježen požar dimnjaka, odnosno samozapaljenje čađi u dimnjaku. U ovom požaru nije nastala šteta.
Pretragom pronađeni pištolji i streljivo

VEZANE VIJESTI
SISAK Mladiću (20) kazna 5.000 kuna i 15 dana zatvora

Po nalogu suda je u srijedu, 18. siječnja, u Sisku obavljena pretraga doma i drugih prostorija 60-godišnjeg muškarca te su pronađena četiri pištolja, od kojih jedan plinski, tri pištolja ručne izrade i 92 komada raznog streljiva. Oružje i streljivo osumnjičeni je nezakonito posjedovao te je isto od njega oduzeto, a on će zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.
U Vrhu Letovanićkom provaljeno u tri vikendice

U razdoblju od 8. do 18. siječnja, u vikend naselju u Vrhu Letovanićkom zabilježene su tri teške krađe provaljivanjem u vikendice. U jednom slučaju nepoznati je počinitelj provalio u vikendicu i garažu te ukrao bakrenu kapu i cijev rakijskog kotla, hidropak, roštilj i četiri komada električnih alata. U drugoj teškoj krađi nepoznati je provalio u vikendicu, podrum i alatnicu, iz kojih je ukrao dva motokultivatora, motorno ulje, stotinjak litara vina, električne alate i sjekire. U treću vikendicu je samo provalio, ali nije ništa ukrao.

VEZANE VIJESTI
Provaljeno u ured Gradskog groblja Viktorovac

Dva alkoholizirana vozača sletjela s kolnika

U četvrtak, 19. siječnja oko 23 sata, u mjestu Gređani, na području Topuskog, 45-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine vozilom sletio s kolnika. Tom prilikom nije ozlijeđen niti je nastala materijalna šteta, ali je do otriježnjenja zadržan u policijskoj postaji te će biti prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pola sata kasnije iste večeri u Mošćenici, na petrinjskom području, i 27-godišnjak je s osobnim automobilom sisačkih registracija sletio u kanal. On je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima, a bio je pod vidnim utjecajem alkohola te je odbio ponuđeno alkotestiranje. Uhićen je te će tijekom dana biti doveden na nadležni prekršajni sud zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here