SAŽETAK

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je šest kaznenih djela od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Na području Kutine počinjena su tri kaznena djela, zatim dva na području Petrinje te po jedno na području Siska i Hrvatske Kostajnice. Počinjene su tri krađe, dvije teške krađe te jedno oštećenje tuđe stvari.

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom i to dvije na području Siska te po jedna na području Kutine, Dvora i Hrvatske Kostajnice.

Teške krađe na području Petrinje i Kutine

Od 19. do 23. kolovoza u mjestu Gornja Bačuga, grad Petrinja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću 84-godišnjeg vlasnika i ukrao bušilicu, dalekozor i više prehrambenih proizvoda. Od oštećenog, koji štetu procjenjuje na oko 500 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe te se traga za provalnikom.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je tijekom dana u srijedu, 24. kolovoza, ušao u obiteljsku kuću u Crkvenoj ulici u Okolima, ispreturao stvari te se udaljio ništa ne ukravši.

Iz stana ukraden novac i nakit

Na Trgu Vere Grozaj u Sisku nepoznati je počinitelj tijekom jučerašnjeg dana, 24. kolovoza, provalio u stan 46-godišnjeg vlasnika te ukrao novac i nakit. Od oštećenog, koji štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Osumnjičen za krađu 12 stabala graba i bukve

Zbog krađe, počinjenje u šumi na području mjesta Stupovača, grad Kutina, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem. Naime, utvrđeno je da je 13. i 14. kolovoza ove godine, posjekao i ukrao 12 stabala graba i bukve. Ovom krađom nadležna šumarija je oštećena za 3.900 kuna, a osumnjičeni je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Kutina: Zatečeni u prijevozu ukradenih drva

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca, u dobi od 39 i 58 godina, je utvrđeno da su na štetu 49-godišnjaka i 56-godišnjakinje počinili krađu. Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od početka lipnja pa do 23. kolovoza u mjestu Batina, grad Kutina, u šumama oštećenih posjekli i ukrali 14 stabala bukve, graba i bagrema. Prilikom prijevoza ukradenih drva neregistriranim traktorom i prikolicom u utorak, 23. kolovoza, zatekli su ih policijski službenici. Zbog krađe je protiv obojice Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava, dok je protiv 39-godišnjaka podnesen i optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti na cestama, a protiv 56-godišnjaka temeljem Zakona o obveznom osiguranju u prometu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here