PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Krađe parfema, provale, gorjele 54 košnice s pčelama

193
Sažetak kaznenih djela na području PU sisačko-moslavačke
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je zabilježeno pet kaznenih djela, od kojih su četiri počinili nepoznati počinitelji. Tri kaznena djela počinjena su na području Siska te po jedno na području Kutine i Novske. Počinjene su tri krađe te po jedna teška krađa i oštećenje tuđe stvari.
Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, oba na području Siska, počinjena vikom i galamom te fizičkim sukobom, za što su prijavljena četiri počinitelja.
Na prometnicama su se dogodile četiri prometne nesreće, dvije na području Siska te po jedna na području Petrinje i Gline. U dvije nesreće lakše tjelesne ozljede zadobile su četiri osobe, dok je u dvije nesreće nastala samo materijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći jedan je sudionik bio pod utjecajem alkohola, dok je u također jednoj nesreći počinitelj pobjegao s mjesta događaja te se za njim traga.

U Letovanskom Vrhu provaljeno u vikendicu

Od 16. do 18. kolovoza u Letovanskom Vrhu na lekeničkom području, nepoznati počinitelj je provalio u vikendicu 74-godišnjeg vlasnika te ukrao dva trimera i motornu špricu. Od oštećenog, koji štetu procjenjuje na desetak tisuća kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Iz trgovine ukradeni parfemi

Policijski službenici zbog krađe tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je u ranim večernjim satima 8. kolovoza, sa polica trgovine u Zagrebačkoj ulici u Sisku ukrao više raznih parfema. Materijala šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Krađa iz vozila na odmorištu autoceste

Jučer, 18. kolovoza oko 3 sata u noći, od strane nepoznatih počinitelja na odmorištu autoceste A3 kod Novske počinjena je krađa na štetu dvoje turskih supružnika. Naime, njih je nepoznati muškarac pozvao da izađu iz vozila, pokazujući na kvar na stražnjem dijelu njihovog vozila njemačkih registracijskih oznaka, te kada je muškarac izašao drugi počinitelj je s instrumental table ukrao torbicu u kojoj su se nalazili njihovi osobni dokumenti. Od oštećenih je zaprimljena kaznena prijava, a policija poduzima daljnje intenzivne mjere traganja za kradljivcima.

Sisak: Na spomeniku i zidu ispisan tekst neprimjerenog sadržaja

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari traga se za nepoznatim počiniteljima koji su u neutvrđenom vremenu na spomeniku NOB-a u sisačkom Parku dr. Franje Tuđmana crnim sprejem ispisali grafit neprimjerenog sadržaja. Također u Sisku u Zagrebačkoj ulici, na pročelju zgrade na kojoj je nacrtan mural, crvenom i crnom bojom je ispisano više grafita neprimjerenog sadržaja. Policijski službenici će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku proslijediti izvješće.

U požaru izgorjele 54 košnice sa pčelama

U srijedu, 17. kolovoza oko 20 sati u dvorištu obiteljske kuće u Staroj Subockoj, grad Novska, izbio je požar na teretnom automobilu čiji je tovarni dio prerađen za smještaj košnica za pčele, a u kojem su se u tom trenutku nalazile 54 košnice sa pčelama, koje su u potpunosti izgorjele. Uz prisutnost inspektora za zaštitu od požara i eksploziva Policijske uprave sisačko-moslavačke obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, odnosno žar iz gljive koja služi za dimljenje pčela, a koju je 40-godišnji vlasnik ostavio upaljenu u kartonskoj kutiji u unutarnjem dijelu pčelinjaka. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Stara Subocka, dok oštećeni materijalnu štetu procjenjuju na oko 60.000 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here