PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Tri slučaja nezakonitog posjedovanja droga

818

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih su sedam djela počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je sedam kaznenih djela, pet na području Kutine, dva na području Petrinje te po jedno na području Sunje, Novske, Gline i Gvozda.

Počinjeno je devet krađa, četiri prijetnje, dvije teške krađe te po jedna teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira i to tri na području Siska te po jedno na području Petrinje, Gline, Novske i Dvora.

U narušavanjima je sudjelovalo 18 počinitelja koji su javni red i mir u tri slučaja narušili fizičkim sukobom, u po dva slučaja naročito drskim ponašanjem te svađom i vikom i u jednom slučaju držanjem životinja bez nadzora.

Na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća, devet na području Siska, pet na području Kutine, tri na području Novske te po jedna na području Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice.

U tri prometne nesreće su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u 17 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Tri sudionika pobjegla su s mjesta prometne nesreće te je jedan naknadno pronađen, a za dvojicom se još traga. Kod troje sudionika je utvrđena alkoholiziranost, a najveća od 1,04 promila izmjerena je vozačici koja je sudjelovala u prometnoj nesreći na autocesti.

U petak, 18. studenoga, u Novskoj je u polju izbio požar niske trave i raslinja, kojom prilikom nije nastala materijalna šteta.

Požar u stanu u Sisku

U subotu, 19. studenoga oko 22 sata, na prvom katu zgrade u Rimskoj ulici u Sisku izbio je požar u stanu 54-godišnjeg vlasnika. Požar je izbio zbog kvara na električnim instalacijama, uslijed čega je planula razvodna kutija u predsoblju stana, po kojem se vatra proširila i zahvatila ormar s odjećom, namještaj te ulazna vrata od drugih prostorija, a nagorjela su i ulazna vrata susjednog stana. Požar su oko 23.30 sati ugasili vatrogasci sisačke Vatrogasne postrojbe, a ukupna materijalna šteta nastala u ovom požaru procjenjuje se na oko 50.000 kuna.

Tri slučaja nezakonitog posjedovanja droga

U petak, 18. studenoga, po nalogu suda u Sisku je pretražen stan koji koristi 21-godišnjak te je pronađeno dva grama sjemenki indijske konoplje. Istoga su dana u večernjim satima u Novom Selu Palanječkom, na sisačkom području, policijski službenici u nezakonitom posjedu oko četiri grama marihuane i dva jointa zatekli dvojicu mladića starih 20 i 24 godine. U sva tri slučaja droga je oduzeta, a protiv osumnjičenih će nadležnom prekršajnom sudu biti podneseni optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Prekršaji u prometu

U petak, 18. studenoga oko 19.20 sati, policijski službenici su u Kutini zaustavili osobni automobil kutinskih registracija, kojim je upravljao 63-godišnji vozač. On se prethodno nije zaustavio na znak policijskog službenika koji ga je zaustavljao svjetlećom „stop“ tablicom, a po zaustavljanju je odbio alkotest. Kako je bio pod vidnim utjecajem alkohola te je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u policijskoj postaji. Prekršajno će biti prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga je dana oko 22.30 sati u Kutini zaustavljen i 44-godišnji muškarac, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,34 promila. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i on će biti prekršajno prijavljen.

Te je večeri oko 23.10 sati u Mošćenici, na petrinjskom području, zatečen 23-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracija i to prije stjecanja prava na upravljanje. I on se nije zaustavio na znak policijskog službenika te je nastavio svoju vožnju, a nakon što je zaustavljen u Novom Pračnu ponuđeno mu je alkotestiranje, koje je odbio. Kako je isti recidivist, odnosno višestruki ponavljač istovrsnog prometnog prekršaja, uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

I u Novskoj se vozač osobnog automobila kutinskih registracija u subotu, 19. studenoga oko 23 sata, nije zaustavio na znak policijskog službenika koji ga je zaustavljao, već je nastavio s vožnjom. Ubrzo je zaustavljen te je utvrđeno da se radi o 36-godišnjaku, kojemu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,56 promila. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Desetak minuta prije ponoći u subotu, 19. studenoga, u mjestu Banova Jaruga je zaustavljen automobil bjelovarskih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 25-godišnji vozač. Kako je on do sada već devet puta pravomoćno osuđen za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uhićen je i doveden na prekršajni sud.

U nedjelju, 20. studenoga oko 00,15 sati, u Glini je zatečen 28-godišnji vozač osobnog automobila sisačkih registracija, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,19 promila, a utvrđeno je i da mu je istekla važnost vozačke dozvole. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Provale u obiteljsku kuću i trgovinu mješovite robe

U petak, 18. studenoga u predvečernjim satima, u Slavonskoj ulici u Sisku je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću 60-godišnjeg vlasnika i ukrao nakit i novac. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za počiniteljem ove teške krađe se traga.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je s petka na subotu, 18./19. studenoga, u mjestu Bović, na području Gvozda, provalio u trgovinu mješovite robe i ukrao oko 60 kutija cigareta, slatkiše i dvije boce alkoholnog pića. Od odgovorne osobe trgovine, koja štetu procjenjuje na oko 2000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava.

U ugostiteljskom objektu iz jakne ukraden novčanik

U ugostiteljskom objektu u Kranjčevićevoj ulici u Sisku nepoznati je počinitelj u nedjelju, 20. studenoga oko 3.30 sati, iskoristio nepažnju 44-godišnjeg muškarca te mu iz jakne, odložene na vješalici, ukrao novčanik s novcem i njegovim osobnim dokumentima. Protiv kradljivca, za kojim se traga, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime