PU SISAČKO-MOSLAVAČKA: U prometu ponovno zaustavljen višestruki recidivist

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je šest kaznenih djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji...

455

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je šest kaznenih djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji. Po dva kaznena djela počinjena su na području Novske i Petrinje, te po jedno na području Siska i Gline. Počinjene su tri krađe, te po jedno krivotvorenje isprava, uvreda i oštećenje tuđe stvari. Na području Kutine, vikom i galamom, te vrijeđanjem ili omalovažavanjem službenih osoba, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, za koje je prijavljen jedan počinitelj.

Na prometnicama su zabilježene dvije prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta. Po jedna nesreća zabilježena je na području Petrinje i Novske. U nesreći na području Petrinje vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali je naknadno pronađen, dok je u nesreći na području Novske kod vozača utvrđena alkoholiziranost od 0,67 promila.

Policiji u Gvozdu građanin je dragovoljno predao osam komada streljiva, te slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, neće snositi sankcije.

Na kupoprodajnom ugovoru krivotvorio potpis

Zbog sumnje u počinjenje krivotvorenja isprave, podnesena je kaznena prijava protiv 52-godišnjeg muškarca. Njega se sumnjiči da je u drugoj polovici ožujka prošle godine, u mjestu Brestača na novljanskom području, na obrascu ugovora o kupoprodaji motornog vozila krivotvorio potpis 53-godišnje žene koji je sam potpisao kao prodavatelj vozila. Takav ugovor je uporabio kao pravi i trećoj osobi prodao 53-godišnjakinjin automobil.

U prometu ponovno zaustavljen višestruki recidivist

Policijski službenici su jučer, 30. siječnja oko 10.25 sati, u Lekeniku zaustavili osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 38-godišnji vozač. Provjerom je utvrđeno da autom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i da je recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Uhićen je i, uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na nadležni prekršajni sud.

Rezultati provedenog nadzora kretanja i zaštite pješaka u prometu

U srijedu, 30. siječnja od 10 do 14 sati na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor kretanja i zaštite pješaka u prometu. Tijekom ove akcije policijski službenici su utvrdili ukupno 50 prekršaja, od kojih osam ciljanih, a samim nadzorom obuhvaćena su 102 sudionika i vozila u prometu.

Prema dobnim skupinama najviše počinitelja ciljanih prekršaja, i to njih šest, bilo je starije od 50 godina, dok je po jedan prekršitelj bio u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, odnosno od 41 do 50 godina. Od ostalih prekršaja za izdvojiti je 18 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, te po dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nekorištenja svjetala tijekom vožnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here