Puljanka privedena zbog prijetnji članovima Stožera i predsjedniku Vlade

SMS porukama prijetila smrću

133
Foto: ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 61-godišnja hrvatska državljanka počinila četiri kaznena djela prijetnje.

Policijski službenici utvrdili su kako je 61-godišnjakinja 17. studenoga uputila prijeteću SMS poruku na broj mobitela jednog člana Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Osumnjičena je u poruci uputila ozbiljnu prijetnju ubojstvom članovima nacionalnog stožera i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske te su policijski službenici pokrenuli kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako to nije jedina prijeteća poruka koju je osumnjičena poslala. Naime, nezadovoljna odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje su donesene u cilju zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti COVID-19, 61-godišnjakinja je u razdoblju od 1. listopada do 5. studenoga poslala još tri poruke koje su kod članova stožera izazvale veliku uznemirenost i strah za njihovu osobnu sigurnost.

Osumnjičena je danas u popodnevnim satima privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime