PUPOVAC Nećemo vladu u kojoj će biti Hasanbegović

345

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali je poručio da njegova stranka sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović.

„Zlatko Hasanbegović je antipod (predsjedniku HDZ-a Andreju) Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana – to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović“, rekao je Pupovac, gostujući u Temi dana.

Pupovac kaže da Plenković ima dobre pretpostavke da bude dobar premijer jer ima natprosječnu reputaciju u europskim i međunarodnim krugovima što za Hrvatsku nije mala stvar.

„Takvi se plaćaju suhim zlatom. Nama treba nova reafirmacija u EU. Plenković je čovjek koji ne proizvodi konflikte, on okuplja i izabire. To je moj dojam. Plenković će htjeti biti premijer, a to znači voditi vladu u pravom smislu riječi i znati što mu svaki ministar radi. On će biti ‘full time prime minister’“, rekao je Pupovac.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime