Pustio lažne HEP-ovce u kuću, ukrali mu više tisuća kuna

234

Nakon što su mu se predstavili kao djelatnici Hrvatske elektroprivrede (HEP), 64-godišnjak je dvojicu muškaraca pustio u svoju kuću u Velikoj Kopanici kod Slavonskog Broda, a oni su mu, dok je tražio uplatnice o podmirenim računima za struju, iz novčanika ukrali više tisuća kuna, no policija ih je naknadno pronašla i uhitila.

Brodsko-posavska policija priopćila je kako je pokradeni muškarac krađu prijavio u ponedjeljak ujutro, osumnjičivši dvojicu nepoznatih muškaraca da su mu u petak popodne došli na vrata i predstavili mu se kao djelatnici HEP-a, tražeći ga na uvid uplatnice o plaćenim računima.

VEZANE VIJESTI
U Topolovcu s pašnjaka ukradeno tele

On ih je pustio u kuću te u drugu prostoriju otišao potražiti račune, a kad se vratio u dnevni boravak gdje ih je ostavio njih više nije bilo. Kada je provjerio novčanik koji se nalazio u dnevnom boravku, primijetio je da mu nedostaje tisuća kuna.

Policija je u ponedjeljak, kada joj je i prijavljena krađa, u mjestu Vrpolje zaustavila automobil koji je odgovarao opisu vozila s kakvim su se s mjesta krađe udaljila dvojica lopova, te pokrenula istragu nad 19-godišnjakom i 33-godišnjakom iz Našica, kod kojega je i pronađen dio ukradenog novca.

VEZANE VIJESTI
Lažni djelatnik Elektre pokrao ženu

U brodsko-posavskoj policiji najavljuju da će nadležnom državnom odvjetništvu protiv obojice dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave za krađu.

Izvor: Hina

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here