Radnička fronta u Sisku: Obnova i privredni razvoj su temeljna potreba ovog kraja

Veliki je fokus na socijalnim pitanjima

204

Radnička fronta održala je u Sisku konferenciju za novinare povodom osnivanja lokalne organizacije i najave izlaska na lokalne izbore u gradu Sisku.

Što se tiče programa stranke na ovom području, detalji su još u izradi, no osnovne točke su tu, istaknuo je Marko Milošević: “Veliki je fokus na socijalnim pitanjima, jer znamo da Sisak, nažalost, nije naročito ekonomski i materijalno razvijen grad, zahvaljujući višedesetljetnim pogrešnim politikama na lokalnoj i nacionalnoj razini. Jedan od fokusa nam je umjesto dosadašnjih 25% ukupnog troška za učenike i studente koji putuju u Zagreb, predlažemo punu subvenciju. S razlikom, da ne bi išlo preko HŽ-a već preko lokalne firme Autopromet što je jedan od načina da što više sredstava ostane u gradu i na raspolaganju gradskom proračunu.

Druga stvar o kojoj smo dosta vremena razmišljali je puna subvencija svih troškova prekvalifikacije za odrasle ljude kako bi im se što lakše omogućio ulazak na tržište rada. Spomenuo bih i ukidanje dobne granice za poticaje za samozapošljavanje, koju smatramo ne samo nepotrebno diskriminatornom nego i ekonomski štetnom jer u startu isključuje jako puno radno aktivnih i sposobnih ljudi.”

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović podsjetila je da stranka na probleme na ovom području upozorava puno prije potresa: “O Sisku se treba prestati govoriti samo u iznimnim situacijama kao što je ovo, a ovo je situacija nakon potresa. O Sisku se mora početi govoriti u svakodnevnom životu, o problemima ovog kraja. Kad Radnička fronta govori da ćemo ovdje obnoviti komunalni život i povećati osobni i komunalni standard ljudi u Sisku, onda to govorimo na temelju temeljne potrebe, a to su obnova i privredni razvoj ovog kraja koji je nekad bio visokoindustrijaliziran, a danas je uistinu na samom začelju. Kada to govorimo, govorimo o potrebi očuvanja velikih privrednih subjekata kao što je Rafinerija i pokretanju tehnološki naprednih i produktivnih velikih privrednih subjekata na koje se mogu vezati oni mali.

Fokus na malo i mikropoduzetništvo nas je doveo ovdje gdje jesmo, a svi kandidati na ovim izborima, to ćete sigurno više puta čuti, ponavljat će da će pokretati nekakve start-upove, tehnološke inkubatore… Mi smo to 30 godina slušali!”

Peović je pozvala sve zainteresirane građane Siska i županije, naročito one u egzistencijalnim problemima da im se pridruže, jer drugi promjene za njih neće odraditi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime