Radovi na dječjem igralištu u Vatrogasnoj ulici privode se kraju

290

Radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Vatrogasnoj ulici u Petrinji, na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja, privode se kraju.

– Nalazimo se na gradilištu dječjeg i sportskog polivalentnog igrališta. Dječje igralište je površine 1200 metara kvadratnih, osam dječjih sprava je postavljeno, osam koševa, 19 klupa, postavili smo 72 metra kvadratna antitraumatske podloge ispod sprava, a riječ je o podlozi koja pruža najveći stupanj sigurnosti za djecu u slučaju pada. Trenutno smo u završnim radovima, izvodimo humusiranje i nasipanje staza. Također, završni radovi obavljaju se i na sportskom igralištu površine 1100 metara kvadratnih, gdje je još preostala signalizacija, pojasnio je koordinator radova Stefan Demić iz tvrtke Skela Banovina d.o.o.

VEZANE VIJESTI
NUKLEARNI OTPAD Građani na ulicama Dvora, alternativne lokacije nema!

Radove vrijedne oko milijun i pol kuna u potpunosti financira Grad Petrinja, a završetak radova obišao je i gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović.

– Radove na izgradnji dječjeg igrališta u potpunosti financira grad Petrinja iz razloga što smo imali poteškoća oko prijave na Europske fondove radi komplikacija oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s državom, stoga je kasnila dozvola. Međutim, kada vidimo koliko se ova djeca ovdje vesele igralištu možemo samo reći da ćemo sa zadovoljstvom nastaviti ulagati u naše najmlađe. Ovo je jedan u nizu projekata za naše najmlađe sugrađane, realizirali smo već pet ili šest igrališta, a pokrenuli smo i izgradnju športske dvorane vrijedne preko 40 milijuna kuna, za što smo povukli europska sredstva. Ovaj kvart i ovi ljudi zaslužuju nove vrijedne projekte i nadgradnju standarda života.

VEZANE VIJESTI
Lovrekice nadigrale Kineskinje

Ovo igralište još je jedan u nizu projekata kojima Grad Petrinja ulaže u mlade na svome području i s ponosom potvrđuje svoj status Grada prijatelja djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here