Radovi na energetskoj obnovi objekta “Slap” teku i bolje od planiranog!

546

Energetska obnova objekta “Slap” Dječjeg vrtića Petrinjčica vrijedna gotovo dva milijuna kuna teče i bolje od planiranog!

Nakon što su 25. veljače ove godine potpisani ugovori sa Stjepanom Stanićem, predstavnikom izvođača Stanić graditeljstva i sa Sinišom Batinićem, predstavnikom nadzora „Si – ing Sisak” za energetsku obnovu objekta Slap koji se nalazi u sklopu Dječjeg vrtića Petrinjčica, radovi teku prema planu,a nakon što završe značit će značajne uštede energije.

“Prije otprilike četiri godine mi smo projektnu dokumentaciju isfinancirali iz Fonda za energetsku učinkovitost i imali smo rok od pet godina da taj projekt realiziramo. Problematiku objekta koji je bio u vrlo derutnom stanju prepoznao je Grad Petrinja te na vrijeme intervenirao prijavom na Natječaj od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Energetska obnova za nas puno znači, uštede će biti vidljive”, poručila je ravnateljica Nataša Vidović, a gradonačelnik Dumbović dodao je kako grad Petrinja s razlogom ponosno nosi titulu “Grada -prijatelja djece”, jer sustavno ulaže u rast, razvoj i odrastanje djece, pa je samo u posljednje četiri godine u tu svrhu uloženo više od 20 milijuna kuna. Također, ističe Dumbović, veseli kada europski novac ide u ruke lokalnih izvođača:

“Mi u Gradu Petrinji nastojimo da se svi projekti i natječaji, sve što nam se ponudi, prihvatimo. Moramo naglasiti da bez EU fondova mi u gradu Petrinji ne bi mogli opstati! Važno je reći i kako smo u zadnjih pet godina za našu djecu osigurali 20-ak milijuna kuna projekata. Tih 20 milijuna kuna je trebao netko odraditi. Odradili su to Grad, Vrtić, naši mladi ljudi, ravnateljica, a najviše nas veseli kada posao radi naš Petrinjac, naši poduzetnici“, rekao je Dumbović te ujedno najavio radove i na budućem Dječjem vrtiću u Češkom selu.

Radovi na energetskoj obnovi Objekta Slap trebali bi završiti do 1. srpnja ove godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime