Regionalno prvenstvo u plivanju održano pod epidemiološkim mjerama

Nastupio je znatno manji broj natjecatelja nego prethodnih godina

669

Sisački olimpijski bazen na Kontrobi 25. i 26. srpnja 2020. bio je mjesto održavanja Regionalnog prvenstva u plivanju za dobne skupine, natjecanja kojeg je pod okriljem Hrvatskog plivačkog saveza organizirao PK Sisak Janaf.

Bilo je to jedino službeno natjecanje u kalendaru HPS-a na kojemm je bilo moguće isplivati norme za nastup na skorašnjem Prvenstvu Hrvatske. Obzirom na aktualnu pandemiju, organizatori su se pokazali kao razumni, tolerantni, disciplinirani i spremni za tzv. “novu realnost” ili “novu normalnost”. Ipak, iskreno se nadaju da budućnost sporta nisu događaji bez gledatelja i sportaši smješteni u ograđene prostore. Ovoga puta to je bilo upravo tako: označeni koridori kretanja, mjerenje temperature svim sudionicima natjecanja, dezinfekcijska sredstva na svakom koraku, zaštitne maske u vrijeme odmora i nemogućnosti ostvarivanja socijalne distance…

Na ovom Regionalnom prvenstvu Hrvatske nastupilo je 155 natjecatelja iz osam plivačkih klubova iz Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, Varaždina, Čakovca, Zaboka i Siska. Usporedbe radi, u prethodnim natjecanjima takve vrste obično bi nastupilo oko 350 plivačica i plivača iz petnaestak plivačkih klubova Regije 4. No, bez obzira na to, i bez obzira na stanku u treninzima od dva mjeseca, kao i saznanje da je održavanje natjecanja definirano tek 22. srpnja, bilo je iznimno kvalitetnog plivanja i vrijednih rezultata, posebno kod mlađih dobnih skupina.

Primjerice, djevojčica iz Zaboka, Jana Pavalić, rođena 2007. godine, u dva dana isplivala je tri kadetska državna rekorda;  50 m slobodno, 50 i 100 m leptir.

Plivačice i plivači PK Sisak Janaf, njih 37, osvojilo je ukupno više od stotinu medalja, uz preko pedeset isplivanih limita za nastup na državnom prvenstvu za dobne skupine koje će se održati za dva tjedna u Zagrebu. Nastup na državnom prvenstvu izborilo je dvadeset troje plivačica i plivača, međutim zbog neizvjesnosti tijekom sezone većina njih neće plivati natječući se na državnom prvenstvu već rekreativno na moru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime