REKORDER Dobio 76 tisuća kuna kazne, 24 mjeseca zabrane upravljanja vozilom te 24 negativna boda!

9822

S čak 76.000 kuna i zabranom vožnje dvije godine kažnjen je 52-godišnji vozač koji je jučer u Osijeku pijan izazvao sudar, odbio se zaustaviti na zahtjev policije te prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Uz sve, vozio je dok mu je dozvola privremeno oduzeta, javljaju iz PU osječko-baranjske.

Naime, 3. rujna u 20.45 sati u Osijeku, u Ulici Sv. Roka, 52-godišnji Osječanin je uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u parkirani osobni automobil, nastavio s kretanjem te na zahtjev policijskog službenika nije zaustavio vozilo. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Antuna Kanižlića prošao je kroz raskrižje iako je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo. Zaustavljen je u Ulici J. J. Strossmayera. Izvršenim alkotestiranjem policijski službenici utvrdili su prisutnost alkohola u krvi od 2,80 grama po kilogramu. S osobnim automobilom upravljao je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

VEZANE VIJESTI
Rezultati policijske akcije - 23-godišnjak "rekorder" u vožnji pod utjecajem alkohola

Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u visi od 76.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseca i 24 negativna prekršajna boda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here