Rekordni broj putnika u splitskoj gradskoj i zračnoj luci

332

Oko 50.000 putnika i 8.000 vozila prometovat će tijekom subote i nedjelje kroz splitsku gradsku luku prema srednjedalmatinskom otocima u oba smjera, što je rekordni vikend po prometu u toj luci od početka godine, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog poručja Ante Mrvice.

„Danas imamo 34 trajektne linje i 9 katamaranskih linija ali smo zbog povećanog broj putnika uveli po jednu izvanrednu trajektnu liniju za otoke Brač i Šolta“, rekao je Mrvica za Hinu.

Ovoga je vikenda najveći promet putnika prema otocima Braču i Hvaru.

Mrvica očekuje da će sljedećeg vikenda, koji će biti posljednji u srpnju, te prvog vikenda u kolovozu promet putnika kroz splitsku gradsku luku vjerojatno biti još veći nego ovog vikenda.

Šef prometa smjene u splitskoj zračnoj luci Dragan Peljić rekao je kako će tijekom cijelog dana u subotu do ponoći biti ostvaren dolazak 107 komercijalnih i nekoliko manjih zrakoplova.

„Danas kroz splitsku zračnu luku očekujemo promet oko 27.000 putnika u oba smjera, što je rekordni dnevni promet ove godine“, rekao je Peljić za Hinu.

Putnici su iz svih dijelova Europe, a primjetan je veliki broj turista iz skandinavskih zemalja, dodao je.

I u splitskoj zračnoj luci, po Peljićevim riječima, očekuje se da će sljedeće subote koja će biti zadnja u srpnju, te prve subote u kolovozu promet avioputnika biti još veći nego što je današnji.

„Primjetno je ove godine da imamo veći broj putnika u splitskoj zračnj luci i radnim danima no što je to bio ranijih godina, tako da je. nadam se, svaki dan ‘mala subota’ “, kazao je Peljić.

 

Izvor: Hina

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime