Riječanin zaustavljen sa 3,32 promila alkohola u krvi

Protiv 37-godišnjeg recidivista podnijet je optužni prijedlog te mu je predložena novčana kazna u iznosu od 42.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od dvije godine

290
Foto: MUP ilustracija

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 59 prometnih nesreća, od kojih je jedna  teža, a 58 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je jedna osoba teže, a 11 je lakše ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 662.400 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je pet stranaca i 10 alkoholiziranih vozača.

Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 174 vozača, od kojih je kod njih 10 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 10, je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet vozača je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, dok je jedan u dobi između 18 i 25 godina. Troje vozača je odbilo alkotestiranje.

Najveća koncentracija alkohola od 3,32 g/kg, izmjerena je 37-godišnjem vozaču osobnog vozila u Rijeci. Njega su pripadnici interventne policije u utorak, 4. svibnja u 21.30 sati zaustavili na području Drenove na Kablarskoj cesti gdje je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka.

Riječ je inače o recidivistu koji je alkoholiziran upravljao vozilom i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom.  Zbog počinjenih prekršaja je protiv 37-godišnjaka podnijet optužni prijedlog, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna u iznosu od 42.000  kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od dvije godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime